|

İngiltere 23 Rus diplomatı sınırdışı ediyor

İngiltere, eski Rus akan Skripal'in zehirlenmesiyla ilgili sorumlu tuttuğu Rusya'ya karşı yaptırım kararı alarak, 23 Rus diplomatı sınırdışı edeceğini açıkladı. Rusya ise İngiltere'ye karşılık vereceğini duyurdu.

Yeni Şafak
15:46 - 14/03/2018 الأربعاء
Güncelleme: 16:07 - 14/03/2018 الأربعاء
Yeni Şafak
İngiltere Başbakanı Theresa May
İngiltere Başbakanı Theresa May

İngiltere, çifte ajan Sergey Skripal'in zehirlenmesini sorumlu tuttuğu Rusya'ya karşı diplomatik yaptırım kararı aldı. İngiltere, 23 Rus diplomatı sınırdışı etme kararı aldı.

Rusya da İngiltere'ye karşılık vereceğini açıkladı.


Ne olmuştu?

Eski Rus ajanı Sergey Skripal ve kızı Yulia, 4 Mart'ta Salisbury'da sinir gazı ile zehirlenmiş bir halde bulundu. Skripal ve kızı o günden bu yana yoğun bakımda.

İngiltere, olaydan Rusya'yı sorumlu tutmuştu. Londra yönetimi, eski casus Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın Salisbury'de Rus yapımı sinir gazıyla zehirlenmesine ilişkin soruları yanıtlaması için Moskova'ya süre vermişti. O süre dün gece doldu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, İngiltere'nin suçlamalarını redderedek İngiltere'nin açıklamlarını 'saçma' olarak niteledi. Lavrov ayrıca, İngilizlerin Skripal dosyasına erişim için izin vermediğini iddia etmişti.

#İngiltere
#Rusya
٪d سنوات قبل