|

Neo-Naziler Ermenistan saflarında savaşmak için Karabağ’da

Azerbaycan ordusu karşısında tutunamayan Ermenistan saflarında, PKK’lıların ardından Neo-Nazilerin de savaştığı ortaya çıktı. Fransa’da birçok Neo-Nazi örgütüne liderlik yapan Marc de Cacqeray, Karabağ’da Ermenistan’a destek olmak için savaştığını açıkladı.

10:58 - 2/11/2020 Pazartesi
Güncelleme: 11:06 - 2/11/2020 Pazartesi
Diğer
Marc de Cacqeray’nin paylaştığı fotoğraf.
Marc de Cacqeray’nin paylaştığı fotoğraf.

Azerbaycan ordusunun, Ermenistan’ın işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyon devam ediyor. Azerbaycan karşısında çaresiz kalan Ermenistan ordusu büyük kayıplar vererek geri çekiliyor. Savaşacak asker bulmakta da güçlük çeken Ermenistan; terör örgütleri, siviller ve yabancı savaşçılardan medet umuyor.

Avrupa ülkelerinden Karabağ'a gittiler

Son olarak, Neo-Nazilerin de Karabağ’da Ermenistan saflarında savaştığı ortaya çıktı.EHA Medya’nın haberine göre, başta Fransa olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinden Neo-Nazi gruplarına üye kişilerin Karabağ’a gittiği öğrenildi.

Fransız güvenlik ekiplerinin gözetim listesinde

Fransa’da birçok Neo-Nazi örgütüne liderlik yapan ve Fransız güvenlik birimlerinin gözetim listesinde bulunan Marc de Cacqeray de, sosyal medya hesabından Karabağ’da, Ermenistan saflarında savaştığını açıkladı.


"Gönüllü birlikler kuracağım"

Bir fotoğraf paylaşan Cacqeray, yanında balistik kask ve çelik yelek olmasına rağmen 26 Ekim’de Ermenistan’a uçmayı başarabildiğini söyledi. Cacqeray, Ermenistan için savaşan yabancı milisler için gönüllü birlikler kuracağını ifade etti.


#karabağ
#ermenistan
#azerbaycan
#neo nazi
3 yıl önce