|

ÖSO Münbiç’e ilerliyor

El Bab’ı DEAŞ’tan temizleyen ÖSO, Münbiç’e yöneldi. Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan YPG ile çatışan ÖSO, Münbiç yakınlarında iki köyü teröristlerden temizledi. Çatışmalarda Türkiye'de top atışlarıyla ÖSO'ya destek veriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 04:33 - 2/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
ÖSO Münbiç’e ilerliyor
ÖSO Münbiç’e ilerliyor

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, Halep'in Bab ilçesiyle Münbiç arasındaki çatışmalarda terör örgütü PYD/PKK'dan iki köyü kurtardı. ÖSO'nun saha komutanlarından Muhammed Hatib, yaptığı açıklamada, muhalif birliklerin Bab ilçesinin doğusunda Tel Tuveyran ve Kaarat köyünün kontrolünü PYD/PKK'dan aldığını söyledi. Söz konusu köylerin çevresinde yoğun çatışmaların yaşandığını ifade eden Hatib, “Burada DEAŞ, PYD ile rejim güçleri ittifak halinde. DEAŞ, PYD ve rejimle çatışmadan beldeleri bırakıp çekiliyor'' dedi.



Öte yandan Rus resmi haber ajansı Sputnik ve Reuters, çatışmalarla ilgili haberlerinde Türkiye'nin top atışlarıyla ÖSO'ya destek verdiğini yazdı. Rejim güçleri, geçtiğimiz pazar Bab'ın doğu kesimlerinde DEAŞ'ın çekildiği yerlere ulaşarak PYD/PKK kontrolündeki Münbiç'e ulaşmıştı. Rejim güçleri, ÖSO'nun harekata devam etmesine engel olmak için DEAŞ'la arasına tampon bölge oluşturmuştu. Bu arada DEAŞ'ın elindeki en büyük Suriye kenti olan Rakka'ya Türkiye destekli unsurların mı, yoksa YPG'nin mi yöneleceği konusunda ABD yönetimi ile temaslar sürüyor.





Ruslar YPG'yi vurdu iddiası


Rus savaş jetlerinin Suriye'in kuzeyinde önceki gün yaptığı bombardımanda çok sayıda YPG'li terörist öldürüldüğü iddia edildi. Rusya ise iddiaları yalanladı. PYD'lilere dönük Rus bombardımanı iddiası DEAŞ karşıtı koalisyonun ABD'li komutanı Korgeneral Stephen Townsend tarafından da tekrarlandı. Townsend, Rus ve rejim saldırılarının PYD'ye kayıp verdirdiğini, ancak rakamları açıklamayacağını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Münbiç civarında DEAŞ'ın boşalttığı köylere PYD/YPG'li teröristler yerleşmişti.



ABD'li komutan saçmaladı


Türkiye'nin El Bab'tan sonra terör örgütü PKK/PYD'nin kontrolündeki Münbiç'e yönelmesi, örgüte destek veren ABD'de paniğe yol açtı. Türkiye'nin Münbiç'e müdahalesini engellemeye çalışan ABD'liler bunun için akıl almaz gerekçeler öne sürüyor. DEAŞ karşıtı gücün ABD'li komutanı Korgeneral Stephen Townsend, terör örgütünün elebaşlarıyla görüştüğünü, PKK/PYD'nin Türkiye'ye saldırmayacağı sözü aldığını söyledi. Dün Irak'In başkenti Bağdat'ta konuşan Townsend, terör örgütün son iki yıl içinde Türkiye'ye saldırdığına dönük elinde hiçbir kanıtın olmadığını iddia etti. Rakka civarında yaşayan Kürt unsurların da Rakka operasyonunda yer alacağını ifade eden Townsend, PYD'lilerin de operasyona katılabileceğini belirtti. Irak ordusunun ağır silahlara rağmen Musul'u almakta zorlandığını hatırlatan Townsend, PYD'nin Rakka'yı almak için ağır silahlara ihtiyacı olduğunu savundu.



ELEBAŞLARIYLA GÖRÜŞMÜŞ


Uzun zamandan beri PYD/PKK güçlerini izlediğini, söyleyen ABD'li komutan, beraber operasyon yaptıklarını ve bu sayede YPG elebaşları ile konuştuğunu ifade etti. “YPG'nin bir tehdit olmadığı” iddiasını dile getiren Townsend, şu ifadeleri kullandı: “Sürekli olarak Türkiye'ye saldırmak gibi bir niyetlerinin olmadığına dair teminat veriyorlar bize. Son iki yılda kuzey Suriye'den Türkiye'ye saldırıda bulundukları veya bir saldırıyı desteklediklerine dair elimde sıfır kanıt var.”





#ÖSO
#Münbiç
#El Bab
7 yıl önce
default-profile-img