|

Paris mülteci silahını çekti

Fransa Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılması durumunda iki ülke arasındaki ilişkilerin değişebileceği uyarısında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2016 Cuma
Güncelleme: 22:10 - 3/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İngiliz Financial Times gazetesine değerlendirmelerde bulunan Macron, İngiltere'nin birlikten ayrılması halinde Calais'teki sığınmacı kampının İngiltere'ye taşınabileceğini, Londra'daki finans kuruluşlarının ise ülkesine davet edilebileceğini söyledi.



CALAİS LONDRA'YA AKAR


İngiltere'ye sığınmacıları Fransa tarafında tutma hakkı veren “Le Touquet” anlaşmasının şartlarının değişebileceğini belirten Macron, “İlişkimizin koptuğu gün, sığınmacılar artık Calais'te olmayacak” diye konuştu.


Fransa'nın vergi oranlarını artırdığı 2012 yılında İngiltere Başbakanı David Cameron'ın Fransız şirketlerini ülkesine davet etmesine atıfta bulunan Macron, “Eğer (bir zamanlar) kırmızı halı serenler gibi bir gerekçe bulmam gerekirse, City of London'dan (Londra'daki finans merkezi) ülkeye varlık dönüşleri olabilir derim” şeklinde konuştu.



İMTİYAZLARI BİTER


İngiltere'nin AB'den ayrılması durumunda ortak pazara erişimi kaybedeceğini belirten Macron, “Birlikten ayrılmak isteyen insanlar aynı koşullara sahip olamayacaklar” yorumunu yaptı. Macron, “AB'nin gerçek bir askeri, diplomatik güç haline gelmekten başka seçeneği yok. Eğer İngiltere birlik içerisinde kalırsa belki en kötü senaryodan korunmuş olacağız ama bu kez kendimizi, İngiltere'nin Brüksel ile görüştüğü şartlar konusunda uygulama talep ettiği bir noktada bulacağız. Diğer ülkeler de aynısını yapmak isteyebilir” dedi.


#Emmanuel Macron
#mülteciler
#sığınmacılar
8 yıl önce