|

Seferberlik çağrısı

Sultan Murat Tugayı’nın Komutanı Fehim İsa, Suriye'yi terk eden Türkmen gençlere acil seferberlik çağrısı yaptı: Silah ve cephane sıkıntımız yok. Ata yurdumuzu düşmana teslim edemeyiz. Gelin istikbalimizi birlikte kurtaralım.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:47 - 5/04/2016 Salı
Yeni Şafak

SSuriye'de savaşan en büyük Türkmen tugayı Sultan Murat Tugayı'nın Komutanı Fehim İsa, ülkeden ayrılan Suriyeli Türkmen gençlere seferberlik çağrısı yaptı. İsa, şunları söyledi: “Suriye'deki geleceğimiz, bugün vereceğimiz mücadeleye bağlıdır. Bizim yurdumuz Suriye ve işgal altında olan topraklardır. Tüm ülke dışındaki Türkmen gençleri, kutsal vatan savunmasına çağırıyorum.”



TARİH ASLA UNUTMAZ


400'den fazla Türkmen köy ve kasabasının halen işgal altında olduğunu ifade eden İsa, “Silah ve cephaneye ihtiyacımız yok. Ata yurdumuzu düşmana teslim edemeyiz. Gençler, gelin istikbalimizi birlikte kurtaralım" diye konuştu. Türkmen ocaklarının sönmemesi ve istikbalin kararmaması için ata yurduna sahip çıkılmasını isteyen Türkmen komutan, "Ya zafer ya da şehadet bizi bekliyor. Her iki halde de kazanan biz olacağız. Tarih bu mücadeleyi verenleri asla unutmayacak” dedi.



#Fehim İsa
#Sultan Murat Tugayı
8 yıl önce