|

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: Türkiye Müslümanların lideri gibi davranıyor

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’nin dünyadaki tüm Müslüman ülkelerin lideri gibi davrandığını söyledi. Son Türkiye ziyaretinde diplomatik bir provokasyona imza atan Yunan bakan, Türkiye’nin yapıcı çağrılarına her defasında ülkesinin kışkırtıcı adımlarla cevap vermesini görmezden gelerek, Türkiye’nin ‘lider’ gibi davranmasının bölgedeki sorunlara neden olduğunu savundu.

11:32 - 25/05/2021 Salı
Güncelleme: 11:37 - 25/05/2021 Salı
Diğer
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Soçi’de bir araya geldi. Yunan bakan, gerçekleştirilen görüşme sonrasında yaptığı açıklamalarda Türkiye’yi hedef aldı.

"MÜSLÜMAN ÜLKELERİN LİDERİ GİBİ DAVRANIYOR"

Dendias, Türkiye’nin dünyadaki tüm Müslüman ülkelerin lideri gibi davrandığını ve bu sebeple “bölgede istikrarsızlığa neden olduğunu” öne sürdü.

PROVAKASYONLARINI UNUTTU: SAMİMİ DİYALOG İSTİYORUZ

Son Türkiye ziyaretinde Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dendias, Akdeniz ve Ayasofya konusunda provokasyon yapmıştı. Türkiye’nin bölgesel meselelerdeki her yapıcı adımı karşısında da kışkırtıcı açıklamalar yapan Yunan bakan, tüm bunları görmezden gelerek Yunanistan’ın amacının samimi diyalog olduğunu söyledi.


#yunanistan dışişleri bakanı
#nikos dendias
#türkiye
#müslüman ülkeler
#lider
3 yıl önce