|

İş imkanı en yüksek olan bölüm ve meslekler

Üniversite sınavlarının bitmesi tercih dönemlerinin yaklaşmasıyla iş imkanı en yüksek olan bölümlere olan ilgi de arttı. Üniversite mezunu sayısı her geçen gün artması, her geçen gün iş bulma şansını da zorlaştırıyor. Bu nedenle adaylar daha çok iş imkanı yüksek olan bölümlere yöneliyor. Hukuk, Tıp, Mühendislik gibi bölümlerin yanında yazılım ve gıda mühendisliği gibi geleceğin bölümleri de iş imkanı açısında ön plana çıkıyor. İşte 2018 yılı iş imkanı en yüksek olan bölüm ve meslekler...

Yeni Şafak
10:40 - 9/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:46 - 9/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İş imkanı en yüksek olan bölüm ve meslekler...
İş imkanı en yüksek olan bölüm ve meslekler...

Üniversite sınavlarının bitmesi tercih dönemlerinin yaklaşmasıyla iş imkanı en yüksek olan bölümlere olan ilgi de arttı. Üniversite mezunu sayısı her geçen gün artması, her geçen gün iş bulma şansını da zorlaştırıyor. Bu nedenle adaylar daha çok iş imkanı yüksek olan bölümlere yöneliyor.

Hukuk, Tıp, Mühendislik gibi bölümlerin revaçta olduğu Türkiye'de gelişen teknolojik imkan ve yeni iş alanları yazılım ve gıda mühendisliği gibi geleceğin bölümlerini de ön plana çıkarıyor. Gelin şimdi 2018 yılında iş imkanı en yüksek olan bölüm ve mesleklere göz atalım...

Gıda Mühendisliği

Günümüzde tüketicinin sağlık ve hijyen standartları yüksek besinler talep etmeleri gıda firmalarının her zaman gıda mühendisi ihtiyacının olmasını sağlayacak.

Yazılım mühendisliği

Geleceğin mesleği olarak gösterilen yazılım mühendisliği yazılım ve bilgi teknolojileri mimarisi alanında yapılan araştırmalar; veritabanları, veritabanı programcılığı, yazılım proje yönetimi, ölçümü ve testi gibi konuları ele almaktadır. 

Web ve oyun programlama alanında yapılan araştırmalar web programlama, bilgisayarda grafik ve animasyon geliştirme, insan bilgisayar etkileşimi ve elektronik ve uzaktan öğrenme ortamlarının tasarımı ve geliştirilmesi konularına odaklanmakta. Veri madenciliği alanında yapılan araştırmalar arasında veri ambarlarının ve çok büyük veri tabanlarının sorgulanabilmesi, bulanık mantık kullanarak verilerin segmentasyonu, kümelenmesi, kestirimi ve tahmininin yapılması gibi modelleme çalışmalarını içermektedir.

Veterinerlik

Günümüzde devletin hayvancılığa desteğinin artması ile artan hayvan sayısı Veteriner ihtiyacını doğurmuştur. Bu nedenle Veterinerlerin iş imkanları oldukça geniştir.

İnternet Gazeteciliği

Günümüzde insanlar öğrenmek istedikleri her şeyi internet üzerinden aramaktadırlar. İnternet kullanımı gün geçtikçe daha da artacağından dolayı bu sektörde ihtiyaç her zaman devam edecektir.

Endüstri Mühendisliği

Amacı verimliliği ve üretkenliği artırmaya yönelik olan bölüm, diğer mühendislik dallarına göre masa başı işi daha ağırlıklıdır. Mezunların üniversite sonunda iyi bir ücretle işe başlama şansları yüksektir.

Sosyal Medya Uzmanı

Günümüzde çok yaygın halde kullanan Sosyal Medya firmalar için de olmazsa olmaz durumuna gelmektedir. Bölüm, üniversitelerde çok yaygın olmasa da mezunlar katıldıkları eğitimlerle kendilerini bu konuda geliştirerek Sosyal Medya uzmanı olabilmektedir.

Uçak Bakımı

Günümüzde Sivil Havacılık sektörünün gitgide büyümesi ve gelişmesi alandaki istihdam imkanını da arttırdı. Bölüm mezunlarının iş bulma imkanı oldukça geniştir.

Dijital Pazarlama Uzmanı

Günümüzde firmalarda, dijital pazarlama, adwords, SEO en çok aranan uzmanlıklar arasındadır.

Aşçılık

Aşçılık günümüzdeki en gözde mesleklerden... Aşçılık programları ile otel, lokanta, yemek fabrikası, fast-food, pastane vb yerlerde yiyecek-içecek hazırlayan ve sunumunu sağlayan, bir iş planını uygulayabilen, koku ve tat alma duyusu gelişmiş, çabuk ve düzenli çalışabilen, dikkatli ve titiz, sorumluluk duygusu yüksek, hijyen ve sağlık konularına dikkat eden, yurt içi ve yurt dışı yiyecek içecek işletmelerinde aranan insan gücü  gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yiyecek içecek elamanları yetiştirmektir.

Aşçılık Programı’ndan mezun olanlar, “Aşçı” unvanını kazanarak; turistik belgeli işletmelerde, restoranlarda, yemek fabrikalarında (catering şirketlerinde), uçak-gemi-tren-otobüs-hastane mutfaklarında; aşçı başı, aşçı başı yardımcısı, kısım şefi, sos şefi, balık şefi, ızgara şefi, kızartmalar şefi, ızgara şefi, çorba şefi, sebze şefi, joker şef (değişim aşçısı), soğuk şefi, pastane şefi, kasap, dömi şefi, komi vb rütbelerle; araştırma şefi (test aşçısı), mutfak bilimcisi, yiyecek-içecek müdürü, yemek tedariği yöneticisi, mutfak yöneticisi, restoran denetçisi-koordinatörü, restoran müdürü vb kadrolarda çalışabilirler. Ayrıca yemek araştırmacısı, yemek yazarı, gıda işleyicisi, yemek stilisti, yemek mimarı, menü geliştirici, tarif geliştirici, yiyecek-içecek eğiticisi vb isimler altında da topluma hizmet sunabilmektedirler.

#İş
#Meslek
#Eğitim
6 yıl önce