|

Tam kapanma öncesi ekonomik destek paketleri açıklandı

Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanacak olan 17 günlük ‘tam kapanma’ başladı. Tam kapanma öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomik destek paketlerini açıklandı. Memur maaşlarını 10 Mayıs itibarıyla yatırılaccağını açıklayan Erdoğan, "Mikro işletmeler 30 bin, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak şekilde bu destekten faydalanacak." açıklamasını yaptı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik destek paketleri...

19:23 - 29/04/2021 Perşembe
Güncelleme: 19:45 - 29/04/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı'nda konuştu. Konuşmasında ekonomik destek paketlerini peş peşe açıklayan Erdoğan, memur maaşlarını 10 Mayıs itibarıyla yatırılacağını kaydetti. Emeklilere verilecek 1100 TL'lik ikramiyenin Meclis'ten geçtiğini duyuran Erdoğan, mikro işletmeler ve küçük işletmeler için 3 yıl geri ödemesiz kredi desteğinin de başlatıldığını açıkladı. İşte Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik destek paketinin detayları:

Memur maaşları ne zaman yatacak?

Memur maaşlarını 10 mayıs itibariyle yatırıyoruz. Esnafa sağladığımız bin liralık kira yardımının süresini 1 ay daha uzatıyoruz.

5 milyar bütçeli yeni destek programı

KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 milyar lira bütçeli yeni bir destek programı başlatıyoruz.

Esnafa 3 yıl geri ödemesiz kredi


Mikro işletmeler 30 bin, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak şekilde bu destekten faydalanacak.


Şartları taşıyan mikro veya küçük işletmeler, 3 Mayıs Pazartesi'den itibaren e-Devlet üzerinden KOSGEB aracılığıyla başvurularını yapabilir

Kira yardımı uzatıldı

Esnafımıza yaptığımız aylık 1000 lira gelir desteği ile 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresini bir ay daha uzatıyoruz.

Kredi taksit ödemeleri uzatıldı

TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırdığımız kredilerin taksit ödemelerini 1 Temmuz 2021'e kadar erteliyoruz.


#koronavirüs
#ekonomik destek paketi
#Recep Tayyip Erdoğan
3 yıl önce