Pasifik Teknoloji’den 100 bin kamikaze İHA anlaşması

Orhan Orhun Ünal
04:00, 06/05/2026, Çarşamba
Yeni Şafak
Pasifik Teknoloji’den 100 bin kamikaze İHA anlaşması
DUMRUL.

Pasifik Teknoloji, 100 bin adet kamikaze İHA’yı kapsayan anlaşmayla savunma sanayiinde ilk ihracatını gerçekleştirerek küresel pazarlara güçlü bir giriş yaptı. Anlaşma, ürün teslimatının yanı sıra teknoloji transferi ve stratejik iş birliklerini de içeren çok boyutlu bir büyüme modeline işaret ediyor.

Pasifik Teknoloji, dost ve müttefik bir ülkenin teknoloji ve savunma kuruluşuyla imzaladığı çerçeve anlaşması kapsamında savunma sanayiindeki ilk ihracatını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Anlaşma çerçevesinde şirketin geliştirdiği 100 bin adet FPV Kamikaze İHA Sistemi MERKÜT’ün yanı sıra 10 adet insansız helikopter ALPİN, 25 adet mini insansız helikopter DUMRUL, 500 adet DELİ Taktik Kamikaze ve 500 adet KORGAN otonom yer destek ve gözlem ünitesi ilgili ülkenin envanterine girecek.

SAVAŞLAR ARTIK DRONLARLA

Pasifik Teknoloji İcra Kurulu Başkanı Aykut Ferah, modern savaş sahasında insansız sistemler, otonom platformlar ve sürü teknolojilerinin belirleyici hale geldiğine dikkat çekti. Farklı coğrafyalardan güçlü talepler aldıklarını aktaran Ferah, Savunma Sanayii Başkanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü ve yeni iş birliklerinin gündemde olduğunu ifade etti. Şirketin, SAHA EXPO 2026’da mevcut ürün portföyünün yanı sıra DELİ-S ve KORGAN-M V2 gibi yeni nesil sistemlerini de tanıtarak uluslararası iş birliği ağını genişletmeyi hedeflediği belirtildi.

Aykut Ferah, modern savaş sahasının köklü bir değişimden geçtiğini vurguladı. Ferah, şirketin teknopark kurma niyetinin olduğunu ve farklı teknoloji şirketlerini destekleyecek bu tesis için çalışmaların sürdüğünü anlattı. İstanbul'da gerçekleştirilen basın toplantısında, sivil alandaki dron teknolojilerine vurgu yapıldı. Firma bu kapsamda, yangın söndürme ve kargo taşıyacak dronlar üzerinde çalıştıklarını açıkladı.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye savunma sanayinde küresel güçtür
Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye savunma sanayinde küresel güçtür
Turizmde bayram hareketliliği başlıyor: Erken rezervasyon uyarısı geldi
Ekonomi
Turizmde bayram hareketliliği başlıyor: Erken rezervasyon uyarısı geldi
EHSİM yerli ürünlerini SAHA 2026'da tanıttı
Ekonomi
EHSİM yerli ürünlerini SAHA 2026'da tanıttı

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026