|

Ramazan'da et tüketiminde durgunluk

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, ramazan ayında kentte kırmızı et tüketiminde beklenenin aksine durgunluk yaşandığını söyledi.

Yeni Şafak
10:43 - 24/06/2016 Cuma
Güncelleme: 07:44 - 24/06/2016 Cuma
AA

Doğan, canlı hayvan maliyetlerinin yüksek olmasının kırmızı et fiyatlarını yükselttiğini, bunun da vatandaşa yansıdığını belirtti.



Ramazan ayında kırmızı et fiyatlarında artış yapılmamasına rağmen piyasada durgunluk yaşandığını vurgulayan Doğan, "Ramazan ayında Samsun piyasası, et tüketimi açısından beklenenin aksine durgun geçiyor. Canlı hayvan fiyatlarındaki maliyetin yüksek olması kırmızı et tüketimine yansıyor. Bölgemizde kıymanın kilogramı 35, kuşbaşının ise 38 liradan satılıyor. Ramazan dolayısıyla fiyatlarda artış olmadı ancak yine de tüketici için pahalı geliyor." ifadesini kullandı.



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının canlı hayvan ve kırmızı et açığının kapatılması için çalışma içinde olduğunu anlatan Doğan, daha önce alınan fiyat istikrarı kararına uyulmaya çalışıldığına değindi.



Doğan, kırmızı ette uygulanmaya başlanan tavan fiyatların bazı yerlerde 1-2 lira daha yukarıda olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:



"Kasaplar canlı hayvanı pahalıya aldığı için haliyle et fiyatlarında da maliyetleri kurtarmak istiyor. Bu da fiyatların 1 veya 2 lira gibi artmasına neden oluyor. Bazı bölgelerde fiyat dalgalanmaları olabiliyor. Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak ramazan ayında et fiyatlarının sabit kalmasını istedik ancak yine de pahalı bulan müşterilerimiz var. Ramazan ayında bu nedenle istenilen canlılık olmadı. Et piyasasının hareketlenmesi canlı hayvan varlığının artması ile mümkün olacak. Bunun için canlı hayvan varlığımızı arttırmalıyız. Canlı hayvan varlığının artması fiyatlarda da düşüş olmasını sağlayacaktır."




#Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan
#Ramazan
#Kırmızı et
8 yıl önce