|

Simit satarak iki çocuk okuttu ev aldı

Isparta'da 5 yaşında başladığı simitçilikte yaklaşık yarım asrı deviren 53 yaşındaki Ömer Kaplan, 2 çocuğunu simit satarak üniversitede okutup, kendi evini aldı.

Yeni Şafak
11:01 - 31/03/2017 Cuma
Güncelleme: 11:26 - 31/03/2017 Cuma
DHA
Yarım asırlık simitçi Ömer Kaplan, iki çocuk okuttu, evini aldı.
Yarım asırlık simitçi Ömer Kaplan, iki çocuk okuttu, evini aldı.

Isparta'da oturan Ömer Kaplan, annesini 5 yaşında kaybetti. Babası lokantalarda bulaşıkçılık yaparken, o dönem 2 kardeşiyle ayakkabı boyacılığı yapan Ömer Kaplan, daha sonra simit satmaya başladı. Babasının yanında simit satarak liseye kadar okuyan Ömer Kaplan, hayatını bu şekilde kazandı. Evlendikten sonra da simit satmayı sürdüren Ömer Kaplan, kazandığıyla hem evinin hem de çocuklarının eğitim masrafını karşıladı. Kazandıklarıyla evini alan ve 2013 yılında sigorta primlerini yatırarak SGK'dan emekli olan Ömer Kaplan, üniversite eğitimini tamamlayan kızını pilates eğitmeni, oğlunun ise işletme fakültesini bitirmesini sağladı. Simitçilikte 48 yılı geride bırakan Kaplan, emekliliğine rağmen mesleğinden vazgeçmedi.



"Baba parası yemedik"

Simitçiliğin fedakarlık istediğini kaydeden Kaplan, "O zamanlar saat 3-4'te fırına gidiyorduk. Babamızın yanında simit satarak okulu bitirdik. İlkokul, lise hem okuduk hem simit sattık, baba parası yemedik" dedi. Babasından çalışıp, alın teriyle kazanmayı öğrendiklerini vurgulayan Kaplan, şöyle dedi:



"Çok şükür evlendik. 'Ne yapayım' dedim. Ben ne yapıyordum simit satıyordum. 'simit satayım' dedim. Eşim tabi bu işleri bilmediğinden garipsedi. Genç kızdı, 18 yaşındaydı evlendiğinde, ben 21 yaşındaydım. Bayram, yılbaşında devamlı çalışıyoruz. Bu işler fedakarlık istiyor. Biraz bir şeyler kazanmaya başladım, fırıncılar elimizden tutmaya başladı. Temiz çalışırsan fırıncı tutar seni. Dürüst, çalışkan olduğumuza kanaat getirdiler, yardım ettiler. Oğlum 4 yıllık işletme mezunu şimdi aşçı, Serik'te çalışıyor. Kızım pilates eğitmeni. Süleyman Demirel Üniversitesi'nden mezun. Onlardan da çok memnunum."






"Simitçiyiz diye hayattan kopmadık"

Azimle çalıştığını ve küçük şeylerle mutlu olduğunu söyleyen Kaplan, "Arkadaşlarım var liseden. Yazın gelirler, toplanırız, oturur konuşuruz. Kimi öğretmen, subay, polis, memur. Düğünler olur, hastalar, ölümler olur gideriz beraber. Simitçiyiz diye hayattan kopmadık. Bir şey kazanmak istiyorsan küçük bir şey olsa bile insanların güvenini kırmayacaksın. Küçük şeylerden mutlu olursan ileride sana büyük şeyler geliyor zaten" diye konuştu.







#Isparta
#Ömer Kaplan
#Simitçi
7 yıl önce
default-profile-img