|

Yerli enerji için küçük ölçekli YEKA önerisi

Yerli yenilenebilir enerji için Yenilenebilir Kaynak Alanları’nın (YEKA) artırılması gerektiğini belirten enerji sanayicileri, bunun için dünya devleriyle baş edecek gücü olmayan yerli KOBİ’lerin de yarışabileceği boyutta ihaleler yapılmasını istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:16 - 28/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Yerli enerji  için küçük ölçekli YEKA önerisi
​Yerli enerji için küçük ölçekli YEKA önerisi

Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ENSİA) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever, yaptığı açıklamada, rüzgar enerjisi YEKA ihalesinin ağustos ayı başında sonuçlandığını hatırlatarak, buna göre belirlenen 5 ayrı bölgede bin megavat kapasiteli rüzgar enerjisi santralinin devreye alınacağını söyledi.

SANAYİCİ İÇİN ÖNEMLİ FIRSAT

Yenilenebilir enerji alanının Türk sanayicisi için yeni fırsatlar doğurduğunu belirten Vatansever, "Bizde büyük ölçekli çok firma yok. KOBİ'lerin girebileceği ufak YEKA'lar olmalı, kilovat bazında. Bunlar yapılsın ki pazar oluşabilsin" dedi.

  • KATMA DEĞERİ
    YÜKSEK
  • Vatansever, Türkiye’nin ihracat gelirini artırması için katma değeri yüksek, pahada ağır yükte hafif ürünler yapması gerektiğini vurgulayarak, “Türkiye’nin cari açığının içerisinde enerji ham maddesi ithalatının payı yüzde 80’lere yakın bir durumda. Dolayısıyla bu cari açıkta bu kadar yüksek bir oran söz konusu olduğunda bizim yerli, yenilenebilir kaynaklara yönelmemiz gerekiyor" dedi.

#ENSİA
#YEKA
#Türkiye
#ekonomi
7 yıl önce