|

A Takımı’nı seçti

18 Mart’ta 12’nci Olağan Büyük Kurultayı’nı geride bırakan MHP’de Genel Başkan Devlet Bahçeli, yeni seçilen Merkez Yönetim Kurulu ile ilk istişaresini yaptı ve 75 kişilik yeni MYK’da Bahçeli’nin yeni A takımı belli oldu. Başkanlık Divanı’na 7 yeni isim girdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/03/2018 Pazar
Güncelleme: 01:17 - 25/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
​Bahçeli, yeni MYK üyeleriyle beraber Anıtkabir’e gitti.
​Bahçeli, yeni MYK üyeleriyle beraber Anıtkabir’e gitti.

12’nci Olağan Büyük Kurultay’da 9’uncu kez genel başkan seçilen MHP lider Devlet Bahçeli, kurultayın ardından ilk MYK toplantısını yaptı. Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleriyle Anıtkabir’e giden Bahçeli, Anıtkabir Özel Defteri’ne, “Büyük Kurultayımız bir tarafta Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümüne tekabül ederken diğer tarafta milli beka mücadelemizin dönüm noktalarından birisi olan Afrin’de aynı gün elde edilen tarihi başarıyla taçlanmıştır" yazdı.

KURULTAYDA CEVAP ALDILAR

45 dakika süren toplantıda 1 Kasım seçimleri sonrası partiyi ele geçirme operasyonunu hatırlatan Bahçeli, “Boşuna geçirilmiş karmaşık bir dönemdi” değerlendirmesini yaptı. Partiyi ele geçirme operasyonu kapsamında tarlalarda korsan kurultay yapıldığını hatırlatan Bahçeli, “Biz 18 Mart 2018’de kongre yapacağız dedik ve dediğimiz tarihte kongremizi yaptık” dedi. MHP’ye algı operasyonu yapıldığını belirten Bahçeli, “‘MHP bitti’ diyenler kurultayda cevabını aldı” dedi. Yeni MYK’nın önemli görevler üstleneceğini vurgulayan Bahçeli, “Önümüzde üç önemli süreç var. Biri mahalli idareler, diğerleri ise milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi. Bu süreçte geleceği sizler kucaklayacaksınız. Size önemli görevler düşüyor” diye konuştu.

7 YENİ İSİM DİVANDA

Başkanlık divanı için de seçimler yapıldı. Bahçeli, divan üyelerinin 4’ünü liste dışı bırakmıştı. İki genel başkan yardımcılığı da boştu. Bahçeli’nin 2019’a hazırlanacağı ekibine 7 yeni isim eklendi. Yaşar Yıldırım, İzzet Ulvi Yönter, Fethi Yıldız, Deniz Depboylu, Kamil Aydın, Sefer Aycan ve Fatih Çetinkaya divana katılan yeni isimler oldu. İttifak görüşmelerini yürüten Mustafa Kalaycı, Genel Sekreter Yardımcılığı’ndan Genel Başkan Yardımcılığı’na kaydırıldı. Bahçeli’nin liste dışı bıraktığı isim ise Kadın ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel oldu.

  • Yeni MYK Anıtkabir’de
  • Bahçeli, yeni MYK üyeleriyle beraber Anıtkabir’e gitti. Mozoleye çelenk bırakılması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçildi ve burada Bahçeli, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.
#MHP
#MKYK
6 yıl önce