|

AK Parti Sözcüsü Ünal: Ellerinde silah olanlar sanki çiçek varmış gibi konuşuyor

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, TVNET canlı yayınında yaptığı açıklamada dün akşam TBMM'de yaşanan tartışmalara dikkati çekerek, "Elinde silah olan sanki çiçek varmış gibi konuşuyor. Dün akşam da iradesini terör örgütüne vermiş biri milletin meclisinde konuştu, cevabını da aldı. Bu kişi hakkında gerekli işlemler yapılacak" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
11:44 - 8/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:03 - 8/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal

TVNET Ankara Stüdyosu'nda canlı yayın konuğu olan ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Türkiye'nin Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda uluslararası hukukun kendisine verdiği hakları kullandığını belirterek, "kimi çevrelerce ellerinde silah olan teröristler sanki silah değil de çiçek taşıyormuş gibi davranılıyor" dedi.

'İradesini terör örgütüne vermiş'

Dün akşam TBMM'de yaşanan tartışmaları hatırlatan Ünal, şöyle devam etti:

"İradesini terör örgütüne veren biri, ülkemizin, milletimizin terörle verdiği haklı mücadeleye dönük Meclis kürsüsünde konuştu. Milletin meclisinde yapılan bu konuşma karşılığı aldı, gerekli cevabı gördü. Meclis de bu konuda gereğini yaptı. Terör örgütleri ve yandaşları hak bilmez bir tutum içerisinde. Ellerinde silah olan örgütlerin sanki ellerinde çiçek taşıyormuşçasına kendilerini anlatmasına ve bazı çevrelerde bu şekilde kabul edilmesine artık son verilmeli. Türk Silahlı Kuvvetleri, icra ettiği harekatlarda bir masum sivilin dahi canını acıtmamıştır. "

Ne olmuştu?

TBMM Genel Kurulu’nda Vergi Kanunları ile ilgili kanun tasarısı görüşmeleri devam ederken AK Parti ve HDP’li milletvekilleri arasında tartışma kavgaya dönüştü. HDP'li Mahmut Toğrul, Afrin'de yürütülen operasyon için “TSK saldırılarının da çok sayıda sivil ölümüne yol açtığı” iddiasında bulundu. Toğrul’un 8 şehit için “8 TSK mensubunun hayatını kaybetmesi” ifadelerini kullanması gerginliği tırmandırdı.

AK Partili Halil Etyemez “Adı ‘şehit' onların” karşılığını verdi. Bazı vekiller “Sen kimden yanasın, ne biçim konuşuyorsun, teröristlerden yana mısın?” diye tepki gösterdi.

Toğrul konuşmasının sonunda “Ölmek, öldürmek üzerine kurulu bu politikalar bölgeyi içinden çıkılmaz bir kaosa sürükleyeceği açıktır” demesi gerilimi artırdı.



Cinsel taciz tartışmalarının da yaşandığı sırada söz alan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de terör örgütünün tuzağa düşürdüğü genç kızların fotoğraflarını kürsüden göstererek, HDP sıralarına şu sözlerle seslendi:

  • "Cinsel istismar fotoğrafı budur, 13 yaşındaki kızlar. Bu fotoğrafları göstermeye bıkmadan, usanmadan devam edeceğiz. Afrin’de kahraman Türk askeri sınır güvenliğimiz için mücadele ederken bir yandan da kız çocuklarının haklarını savunmaktadır. PKK başta olmak üzere terör örgütlerinin elinde esir olan, ellerine zorla silah verilen, cinsel istismara uğrayan, kadın infazlarına maruz kalan kadınların haklarının da mücadelesini vermektedirler."
#Mahir Ünal
#AK Parti Sözcüsü
#TBMM
6 yıl önce