|

AK Partili Kızılkaya: Büyük ihtimalle DAEŞ

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir kültür merkezinde meydana gelen patlamada en az 25 ölü, 100'e yakın yaralı var. Saldırıyla ilgili ilk açıklamayı yapan yetkililer, saldırının DAEŞ tarafından gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruyor. Saldırı sonrası açıklama yapan AK Parti Mersin Milletvekili Kızılkaya, "DAEŞ sadece bizim sorunumuz değil. Allah korusun büyük ihtimalle DAEŞ parmağı olduğu kesin gibi bir hadiseyle karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
13:42 - 20/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:57 - 20/07/2015 Pazartesi

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir kültür merkezinde meydana gelen patlamada 20'nin üzerinde ölü, 20'den fazla da yaralı olduğu belirtiliyor. Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Suruç ilçesi merkezinde Amara kültür merkezinde patlama oldu. Güvenlik yetkilileri patlamada ölü ve yaralılar olduğunu bildirdi.



AK Partili vekil: Büyük ihtimalle DAEŞ yaptı


AK Parti Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya saldırıya ilişkin şöyle konuştu: "DAEŞ sadece Türkiye'nin bir sorunu değil. Baştan itibaren DAEŞ'in terör örgütü olduğu teşhisini koyan ilk ülke Türkiye'dir. Bu sadece bizim sorunumuz değil. Allah korusun büyük ihtimalle DAEŞ parmağı olduğu kesin gibi bir hadiseyle karşı karşıyayız. Bu çıkarsa ortaya bu suruç'la bitmeyeceğini bilmemiz gerekiyor. Dünya hassasiyet göstermediği sürece, çok enteresan fırsatlar yakalayıp bunu da kullanırlar. Bizim yapmamız gereken şey, dışardan çok içerde destektir. Memleketin istikrarı barışı bozulduğu zaman hep birlikte altında kalacağız. Barış bozulursa, istikrar bozulursa, huzursuzluk parti ayrımı yapmaz. Aynı şekilde etkiler. Bizim çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği tehlikeye girer."



HDP: Ölü sayısı artabilir


HDP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan da, 20'den fazla da yaralı olduğunu söyleyerek, ölü sayısının artabileceğini kaydetti.



Olay yerindeki Çalışkan Reuters'a verdiği bilgide, patlamanın dayanışma için Kobani'ye geçecek olan gençler arasında meydana geldiğini kaydetti.



Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi'nin, patlamada intihar saldırısı ihtimali olduğu yönündeki ifadesine yer verdi.



#kobani
#suruç saldırı
#suruç amara kültürmerkezi
9 yıl önce