|

Bu kadarına da pes: Pandemi hastanesi şantiyesinin kablolarını çaldılar

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Atatürk Havalimanı içinde yapımına devam edilen pandemi hastanesi şantiyesinden giren 6 şüpheli, 74 bin lira değerinde bakır kablo çalmaya kalkıştı. Polis ekipleriyle hırsızlar arasında yaşanan kovalamaca sonucu, şüpheliler yakalandı.

11:20 - 2/05/2020 Cumartesi
Güncelleme: 11:31 - 2/05/2020 Cumartesi
DHA
Suç makinesi hırsızlar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Suç makinesi hırsızlar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele için Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar tek yürek olurken, bir grup hırsızın yaptığı 'pes' dedirtti. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler 28 Nisan'da kapalı kasa bir minibüsten şüphelenerek takibe aldı.
Yapılan plaka sorgulamasında aracın üzerindeki plakanın sahte olduğu tespit edildi. Bu gelişme üzerine aracı takibe alan ekipler aracın Atatürk Havalimanı içinde yapımı devam eden pandemi hastanesine şantiyesine girdiğini belirlendi.


Suçüstü yakalandılar

Ekipler araçtan inen kişilerin bazı kabloları araca yüklediğini gördüğünde onları yakalamak için harekete geçti.
Ancak polise direnen şüpheliler çaldıkları kablolarla birlikte şantiye içinde kaçmaya başladı.
Pandemi hastanesi şantiyesinden hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine çevredeki tüm ekipler alarma geçti.
Bir süre şantiye içinde kaçan şüpheliler kısa bir süre için izlerini kaybettirdi. Ancak siyah renkli minibüsün izi kısa süre içinde Eski Havaalanı caddesi üzerinde bulundu.


Otobanda nefes kesen kovalamaca

Polis ekiplerinin "Dur" intiharına uymayarak kaçmaya devam eden ekiplerle filmleri aratmayan bir kovalamaca başladı. Ş
üphelilerin kullandığı minibüsü durdurmak için polisler ekip araçlarının direksiyonunu şüphelilerin aracının üzerine kırdı Yolu bölen tretuvar ile polis araçlarını arasına sıkışan minibüs durdurulurken içinde bulunan 6 kişi gözaltına alındı.
Operasyon sırasında 3 polis aracının kaza sonucu ağır hasar gördüğü belirtildi.

Azılı hırsız çıktılar


Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin azılı hırsız oldukları ortaya çıktı.
Gözaltına alınan şüphelilerden Sadettin B.(45)'in daha önceden 17 kez işyerinden hırsızlık, 6 kez otodan hırsızlık, 8 kez açıktan hırsızlık, 2 kez yağma, bir kez de güveni kötüye kullanmak suçlarından polis tarafından yakalandığı belirtildi. Şüpheli Sedat G.(33)' ün hırsızlık ve yağma suçlarından 15 kez, Doğan G.(30)'un hırsızlık, açıktan hırsızlık, yağma, yaralama suçlarından 27 kez, Murat B.(24)'ün hırsızlık, yağma suçlarından 33 kez, Emre M.(24)'ün hırsızlık, otodan hırsızlık yağma gibi suçlardan 31 kez, Onur G.(26)'ın ise hırsızlık, otodan hırsızlık gibi suçlardan 31 kez gözaltına alındığı belirlendi.
  • Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğinde yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

#atattürk havalimanı
#pandemi hasanesi
#şantiye
#hırsız
4 yıl önce