|

Cehenneme kadar yolunuz var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadelesini kendi belirlediği strateji doğrultasında sonuna kadar yürüteceğini vurgularken, terör destekçilerine de sert mesaj verdi: Bu mücadelede bize destek olan herkese teşekkür ederiz. Karşımıza geçip teröristlerin ağzıyla konuşanlara ise ‘cehenneme kadar yolunuz var’ diyoruz. AK Parti Siirt ve Van kongrelerine katılan Erdoğan, Doğu Guta katliamı için şunları söyledi: Ah ah, yavruları, yavrucukları yine bugün şehit ettiler ve Suriye’deki rejimi hala savunanlar var! Biz işte bu iki yüzlülüğe, bu riyakarlığa, bu insanlık dışı politikaya isyan ediyoruz. Ey Batı! Doğu Guta’da katledilen bu insanlara ne zaman dönüp bakacaksınız? Masumların kanı elinize de, tarihinize de, geleceğinize de bulaşmıştır.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:58 - 9/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Erdoğan, Siirt ve Van’da il kongrelerinde konuştu.
Erdoğan, Siirt ve Van’da il kongrelerinde konuştu.

Türkiye’nin terörle mücadelesine engel olmak isteyen ülkelere sert çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ey Batı, Doğu Guta’da şehit edilen bu yavrulara ne zaman dönüp bakacaksınız da ‘bunlar adil davranıyor’ diyeceğiz. Karşımıza geçip teröristlerin ağzıyla konuşanlara, ‘cehenneme kadar yolunuz var’ diyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Siirt ve Van 6. Olağan İl Kongrelerinde konuştu. Erdoğan, “Onlar saldırdıkça Türkiye olarak, 81 milyon olarak daha da kenetleniyoruz. Geçmişte 3-5 milyar dolardık spekülasyonla Türk ekonomisini hedef alanlar bugün 10-20 katını ortaya sürüyor ama istediklerini alamıyor. Kuduruyorlar ve olmadık yerlerden saldırıyorlar. Bizi destekleyeceklerine terör örgütlerinin ağzı ve talepleriyle karşımıza dikiliyorlar. Teröristleri saraylarda ağırlıyorlar” şeklinde konuştu.

MACRON'A: O AKLI KENDİNE SAKLA

Aralarında YPG'lilerin de bulunduğu bir heyeti Elysee Sarayı'nda ağırlayan ve Türkiye'ye arabuluculuk teklif eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepki gösteren Erdoğan, "Bana akıl vermeye kalkıyor! O aklı kendine sakla! Madem ki karşısın, o zaman bizim yanımızda olacaksın. Batı ülkeleri Türkiye'nin operasyonlarını engellemek için 40 takla atıyor. O tünelleri izlediniz değil mi? İçinden kamyonlar bile geçebiliyor! Bunun çimentosu kimden? Kurtalan’dan, Nihat Bey'in çimento fabrikasından değil. Lafarge'ın çimento tesisi var, oradan alıyorlar. Tünellere döküyorlar" dedi. Doğu Guta’da bugün yine yavruların şehid edildiğine ve halen Suriye’deki rejimi savunanların varlığına işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

GUTA’NIN KANI BATI’NIN ELİNE BULAŞTI

“Ah ah, yavruları, yavrucukları yine bugün şehit ettiler ve Suriye’deki rejimi hala savunanlar var!.. Biz işte bu iki yüzlülüğe, bu riyakarlığa, bu insanlık dışı politikaya isyan ediyoruz. Ey Batı! Doğu Guta’da katledilen bu insanlara ne zaman dönüp bakacaksınız? Masumların kanı elinize de tarihinize de geleceğinize de bulaşmıştır. Ey Batı, Doğu Guta’da şehit edilen bu yavrulara ne zaman dönüp bakacaksınız da 'bunlar adil davranıyor' diyeceğiz?! Ey Batı neredesin? Hani Batı neredesin? Biz Afrin’de teröristleri öldürünce sesin çıkıyor. Ne dersen de biz doğru bildiğimiz yolda yürüyeceğiz. Sizin demokrasi, insan hakları anlayışınıza yazıklar olsun. Artık bu ülkelerin hiçbirinin terör örgütlerinden, terörizmden, terör eylemlerinden şikayete hakkı kalmamıştır.

BÜYÜK OYUNA CAN ALICI İKİ DARBE

Çünkü terör virüsünü kendi elleriyle vücutlarına zerk ediyorlar ama farkında değiller. Türkiye olarak kendi mücadelemizi belirlediğimiz strateji doğrultusunda sonuna kadar sürdüreceğiz. Karşımıza geçip teröristlerin ağzıyla konuşanlara, ‘cehenneme kadar yolunuz var’ diyoruz. Terör örgütlerini ve onları maşa gibi kullananları açtıkları çukurlara gömmeden, kurdukları tuzakları başlarına geçirmeden bize bu vatanda rahat yok, huzur yok, gelecek yok. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında kontrol altına aldığımız 4 bin kilometrekarelik alanı birileri küçümseyebilir. Halbuki biz, bu vesileyle arka plandaki büyük oyuna can alıcı iki darbe vurduk.”

  • Ders almadılar
  • Kendilerinden önce devleti yönetenlerin önemli bir kısmının hatalarından ders almadığını belirten Erdoğan, “Onlar popülizme kurban ettiler ülkeyi. Kimi zaman beceriksizlikleri, kimi zaman vizyonsuzlukları ve kimi zaman cesaretsizlikleri nedeniyle milletimize ağır faturalar miras bıraktılar. Bir dönem ülkede kıyak emeklilik diye bir şey çıkardılar. Şu anki ana muhalefetin başında zat o zaman SSK’nın genel müdürüydü. 8 yıl genel müdürlük yaptı” dedi.
  • 34-35 YAŞINDA EMEKLİ ETTİLER
  • Erdoğan, “Bu zatın da katkı sunduğu düzenlemeyle 34-35 yaşında insanlara emekli olma hakkı tanındı. İnsanın en üretken yaşları olan 40’lı yaşlara bile varmadan yüz binlerce vatandaşımız emekliye sevk edildi. Bakın o dönem bizden kat ve kat zengin Avrupa ülkelerinde insanlar 55-60 yaşına kadar çalışırken, ekonomiye katkı sağlarken, biz 35 yaşındaki insanları emekli ettik” diye konuştu. “Biji Serok Erdoğan-Yaşasın Başkan Erdoğan” sloganlarıyla sözü kesilen Erdoğan, “Şimdi bunu niye okudular? Bizi bir daha götürsünler diye mi” diyerek espri yaptı. Bunun üzerine salondakiler, “Dik dur eğilme, Siirt seninle” şeklinde tempo tuttu.

Sahip çıktınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, il kongresi vesilesiyle bir kez daha evliyalar, alimler ve arifler şehri Siirt’te bulunmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını belirtti. Bugün üç senelik bir ayrılığı vuslata dönüştürdüklerini ifade eden Erdoğan, “Bugün üç senedir yüreğimizi yakan hasrete son veriyoruz. Siirt’in eniştesi olmanın gururunu hep yaşadım, daima yüreğimde hissettim. Bu aziz toprakların evladı olmaktan ve özellikle Mecliste Siirt’i temsil etmekten hep iftihar ettim” dedi.

YEPYENİ YOLLAR AÇTINIZ

Erdoğan, “Bu yola milletvekili olarak başladık, başbakan olduk ve cumhurbaşkanı olduk. İnşallah son nefesi verene kadar bu gururu yaşayacağız. Ne zaman başımız dara düşse, birileri önümüze engel çıkarsa, hamdolsun Siirtliler bize sahip çıktı. Siz AK Parti’nin büyük ve güçlü Türkiye mücadelesine destek verdiniz. Buradan yola çıktık. İlk oylamada Siirt’te yüzde 85 ile bu kardeşinizi meclise gönderdiniz. Ülkenizin önünde yepyeni yollar açtınız” dedi.

Siirt’e tıp fakültesi kuracağız

YÖK’ten karar çıktığını ve Siirt Üniversitesine tıp fakültesi kuracaklarını dile getiren Erdoğan, “Artık tıp konusunu Siirt’te halledeceğiz. Öyleyse daha çok çalışacağız ve bunu bilmeyenlere de anlatacağız. Çünkü birçok gencin Siirt’te nelerin yapıldığından haberi yok. Bu üniversiteyi buraya kim kurdu? Biz geldiğimizde Siirt’te üniversite yoktu. Üniversiteyi biz kurduk. Çünkü Siirt’in gençlerinin Türkiye’nin bir başka ucuna gitmesine gönlümüz razı değildi. 2019 seçimlerinde Siirt’ten bu şehrin tarihine, şanına yaraşır bir tablo bekliyoruz” dedi.

Terör destekçileri Meclis’e giremez

Türk ekonomisinin başarısı için gerekli adımları atmayı sürdüreceklerine dikkat çeken Erdoğan, şunları kaydetti: “Bölücü terör örgütünün çukur ve hendek üzerinden kurduğu planı darmadağın ettik. Bir dönem baskı ve şiddetin kol gezdiği ilçelerde artık emniyet ve huzur var. Siirt’te olduğu gibi bir dönem bölücü terör örgütünün kasasına akan gelirler şimdi vatandaşlarımıza hizmet, eser ve proje olarak dönüyor. Artık vatandaşlarımızın çoluğunun çocuğunun rızkından kısarak devlete verdiği vergiler Kandil’deki terör baronlarının kasasına gitmiyor. Vatandaşlarımızı, terör elebaşlarının karşısında selam duranların insafına teslim etmeyeceğiz. Türkiye’nin kırmızı çizgileri çerçevesinde siyaset yapmak isteyen herkese Meclisin kapısı açıktır. Hiç kimse kendini bu koltuğun üstünde görmesin. Terörle ve şiddetle arasına mesafe koymayanın yeri meclis değildir.”

#Türkiye
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce