|

Denizli'de baklava hırsızlığı

Denizli'de hırsızlar, Ramazan Bayramı öncesi bir pastanenin baklavalarını çalarken güvenlik kamerasına yakalandı. Saat 05.00'te Edem Pastaneleri'nin merkez binasına giren bir kişinin 11 tepsi baklavayı alıp götürmesi, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Cihan
00:00 - 10/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 13:32 - 10/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Denizli'de baklava hırsızlığı
Denizli'de baklava hırsızlığı

İşyeri sahibi Hasan Öner, baklava hırsızlığının ihtiyaçtan değil, ticari amaçlı yapıldığını ileri sürdü. Öner, "Bu imalathanemizden yapılan üçüncü hırsızlık. Polise başvurduk. 11 tepsi baklava, bir evin ihtiyacı değildir. Satmak için almışlardır." dedi.

Ramazan Bayramı öncesi bu tür hırsızlıkların yoğunlaştığını ifade eden Öner, "Meslektaşlarımızı uyarıyorum. İmalathanelerinde en azından bayram gecesine kadar güvenlik görevlisi tutarak mamullerini korusunlar." şeklinde konuştu. Baklavaların değerinin 550 YTL olduğunu belirten Hasan Öner, olayı gören personelin hırsızların peşinden koşarak baklavaları geri aldığını ancak kendilerini yakalayamadıklarını söyledi.

Kamera kayıtlarına göre önce bir kişi, duvardan atlayarak pastaneye giriyor. İçeriyi gözetleyip bir sütunun arkasına saklanan zanlı, bir müddet sonra imalathaneye girerek birkaç tepsi baklava alıyor. Tepsileri duvarın dışında bekleyen arkadaşlarına verdiği tespit edilen zanlı, imalathaneye iki defa giriyor. Daha sonra yine duvardan atlayarak kaçıyor.

17 yıl önce