|

FETÖ yine örgütleniyor

GATA’daki FETÖ soruşturmasında mahrem imam İsmail Şen’den kriptolu mesajlaşma programları 268 sayfa ve 317 not ele geçirildi. Notları inceleyen savcının değerlendirmesine göre, örgüt toparlanmaya çalışıyor. Örgüt üyelerine maddi yardım yaparken, FETÖ soruşturmalarını yürüten yargı mensupları da takip ediliyor.

M. Sait Özkan
04:00 - 2/02/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:16 - 2/02/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
GATA
GATA

FETÖ’nün GATA yapılamasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan İsmail Şen isimli mahrem imamdan ele geçirilen çok sayıda örgütsel doküman, örgütün hala “takiye oyunlarına” devam ettiğini ortaya koydu.

İstanbul Cumhuriyet Savcıları Can Tuncay ve Ergün Güçlü tarafından hazırlanan iddianamede, sivil imam İsmail Şen, GATA’da Sağlık Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Albay Süleyman Ceylan ve GATA’daki FETÖ üyelerinden sorumlu mahrem imamların da aralarında bulunduğu 26 şüpheli yer aldı.

317 ADET NOT BULUNDU

Sanık İsmail Şen’e ait kriptolu mesajlaşma programlarının içerisinde 268 sayfa ve 317 not ele geçirildi. Bu notların her biri için bir başlık verildiği, bu başlıklar altında asker ve sivil şahıs bilgileri ve adres bilgilerine ait yazışmalar tespit edildi. Notlarda en dikkat çeken bölüm, örgüt üyesi TSK’daki muvazzaf askerlerin ne gibi tedbirler alması gerektiğine ilişkin tavsiyeler oldu.

ORUÇ TUTUYOR GİBİ GÖRÜNÜN

  • “Öğrenciler ne yapmalı” başlıklı notta şu ifadeler yer aldı: “Aynen eskiden olduğu gibi devam etmeli, yani temkin ve tedbire uygun olarak, dini bir şuur ve kaygı ile oruç tuttuklarını göstermeyecek şekilde, oruç tutmuyor görünmeliler.
    İnançsız değil ama oruç tutacak kadar da şuurlu olmayan, Atatürkçü görünenler gibi hareket etmeliler.
    Alkol almaya devam etmeliler.
    ” Avrupa ve ABD’deki örgüt mensubu askerler için ise “temkin ve tedbire devam edecekler” talimatı verildi.

“Kara çıkış hazırlıkları” başlığı altında ise yurt dışına kaçmaya çalışan örgüt üyeleri için üçten fazla farklı kıyafet seçmeleri gerektiği vurgulandı.

3 FARKLI KIYAFET TAŞIYIN

Biri araçta, biri bota binerken ve diğeri de arazide farklı kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiği ifade edildi. Notta şu tavsiyeler yer aldı: “
Kadın örgüt mensuplarının tesettürden çıkmalı, ehl-i dünya
gözükmeli, sokakta, trende giyebilecek rahat günlük kıyafet giymeli
.”

SAVCI TOPARLANMA UYARISI YAPTI

Ele geçirilen notlarla ilgili savcılığın yaptığı değerlendirmeye yer verilen iddianamede, örgüt üyelerinin 15 Temmuz’dan sonra da birbirleriyle iletişime geçmeye devam ettikleri ve toparlanmaya çalıştıkları vurgulandı. Değerlendirmede şu ifadeler yer aldı: “
Örgüt içerisinde aktif olarak görev yapan şahısların tekrardan toparlanma çabasına girdikleri, örgüt üyelerine maddi manevi yardımda bulundukları, örgüt üyelerine karşı soruşturma yürüten yargı mensuplarını takip ettikleri, hakkında herhangi bir işlem yapılmamış örgüt üyelerinin kendilerince güvenli buldukları oyun programları altında iletişime geçtikleri
tespit edildi.
  • Bavullar hazır olsun
  • “GBT Tecrübe” başlıklı notta, metro, metrobüs gibi toplu taşıma alanlarındaki yapılan sorgulamalara sahte kimlik numarası verilmesi, sahte kimlik gösterilmesi gibi tavsiyeler sıralandı. “Wifi Avrupa” başlıklı notta ise Avrupa yakasında bulunan lokanta, cafe, devlet hastaneleri, AVM’lerin internet şifrelerinin bulunduğu bilgiler yer aldı. “Gaybubet ve Dikkat Tedbir” başlığında ise “Şahsi eşyaların hemen alınıp çıkılması için hazır tutulması gerekir. Girişte hükümete yakın bir ya da iki gazete bulundurulmalı. Yerde sigara paketi bulunmalı. Ev cemaati arasında viber, hangouts gibi programlarla görüşülmeli. Ev tutarken ev sahibinin AKP’li olmamasına dikkat edilmeli. Evlerde AKP’ye ait yayınlar ve diğer cemaatlere ait kitaplar bulundurulmalı. Kalınan dairelerde komşulara görüntü verilmemeli” talimatları verildi.
#FETÖ
#GATA
#İsmail Şen
#Not
5 yıl önce