|

FETÖ’cü avukatlar ankesörden çıktı

İstanbul merkezli FETÖ’nün mahrem yargı organlarına yönelik 37 ilde 108’i avukat olmak üzere 126 şüpheliye operasyon yapıldı. Şüphelilerin ankesörlü hatlar üzerinden sorumlu örgüt imamları tarafından ardışık şekilde arandıkları tespit edildi. FETÖ’cü avukatların yargı organlarına sızmak için ‘çalışma evleri’ oluşturdukları öğrenildi.

M. Sait Özkan
04:00 - 23/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 03:40 - 23/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İstanbul merkezli FETÖ’nün mahrem yargı organlarına yönelik 37 ilde 108’i avukat olmak üzere 126 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün yargıya sızma amacıyla İstanbul ve Ankara’da oluşturulan “hücresel hakim ve savcı çalışma evleri”nde kaldıklarını tespit ettiği 126 şüpheli hakkında verilen gözaltı kararı sonrası 137 adrese operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 90 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 8’inin ihraç olan hakim ve savcı adayı, birinin ihraç edilen icra müdürü, diğerinin ise halen Anadolu Adliyesi’nde görevde bulunan M.D adlı hakim ve savcı adayı (stajyer) olduğu ortaya çıktı. M.D’nin ameliyat olduğu için hastanede yattığı, tedavisi bitince gözaltına alınacağı öğrenildi.

HTS İNCELEMESİYLE ORTAYA ÇIKTI

Soruşturma İstanbul ve Ankara’da sürdürülen FETÖ operasyonları sırasında itirafçıların anlatımlarından örgütün yargı organlarına sızmak için “çalışma evleri” oluşturduklarına ilişkin verdikleri beyanlarla genişledi. Yapılan incelemelerde deşifre olan “çalışma evlerinin” örgüt içindeki bölüm imamları tek tek tespit edildi. Bylock kullanıcısı oldukları belirlenen imamların yetiştirmek için evlerde kalan ‘öğrenci’ konumundaki yargıya sızdırılmak istenen üyelerle aynı evlerde nasıl kaldığı ise HTS incelemesiyle ortaya çıkarıldı.

ANKESÖRDEN ARANMIŞLAR

  • Şüphelilerin ‘GSM hatları üzerinden eve çağırılma ve mülakata hazırlık dönemlerinde ankesörlü telefonlardan aranıp aranmadıkları yönünde araştırma yapıldı. Yapılan incelemelerde şüphelilerin ankesörlü yani sabit hatlar üzerinden sorumlu örgüt imamları tarafından ardışık bir şekilde arandıkları tespit edildi. ‘Hakim ve savcı’ ders çalıştırma evlerinde yetişip ‘hakim ve savcı’ sınavlarını kazanamayan örgüt üyelerinin avukatlığa yönlendirildiği tespit edildi. Hakkında gözaltı kararı verilen 126 şüpheliden 108’inin de bu pozisyonda olduğu öğrenildi.
#FETÖ
#Avukat
#Ankesör
5 yıl önce