|

Fransa hasmane bir tutum içinde

Tbmm Bürosu
00:00 - 11/10/2006 Çarşamba
Güncelleme: 01:28 - 11/10/2006 Çarşamba
Yeni Şafak
Fransa hasmane bir tutum içinde
Fransa hasmane bir tutum içinde

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Fransa'nın Ermeni soykırım iddiasıyla ilgili tutumunun "hasmane bir davranış" olduğunu belirterek, olayı esefle ve üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

TBMM Başkanı Arınç, Finlandiya Parlamento Başkanı Paavo Lipponen başkanlığındaki Avrupa Sosyalist Partisi'nin (PES) Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili yüksek danışma grubunu kabul ederek, bir süre görüştü.

Türkiye'nin, tarihinde hiçbir zaman, AB'ye üye olmak için bu kadar kararlı olmadığını hatırlatan Arınç, görüşmede şunları söyledi: "Hiçbir zaman bu kadar yoğun performans göstermemiştir. Şimdi Avrupalı dostlarımızın yaptıklarına bakın... Hollanda'da, Türk kökenli vatandaşlar, 'Ermeni soykırımı yok' dedikleri için siyasetten yasaklanıyor, iki gün sonra Fransa parlamentosunda aynı yasa çıkarılmak isteniyor. Size açıkça ifade etmek zorundayım ki Fransa'nın tutumu hasmane bir davranıştır. Esefle ve üzüntüyle karşılıyoruz. Düşünceyi ve ifade özgürlüğünü katleden bir girişimdir. Bu davranışlar, halkımızın AB'ye olan inancını sarsmaktadır”


18 yıl önce