|

Fuat Avni’nin köstebeği kaçtı

FETÖ’nün propaganda hesabı “Fuat Avni”nin köstebeklerden olan ve Arnavutluk yargısınca serbest bırakılan Muhammed Yasir Aydoğmuş’un yeniden tutuklanıp Türkiye’ye iade edileceğini anlayınca kaçtığı ortaya çıktı. Aydoğmuş’un ailesiyle birlikte kaldığı kabul merkezinden 11 gün önce firar ettiği belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/11/2017 السبت
Güncelleme: 03:20 - 11/11/2017 السبت
Yeni Şafak
Muhammed Yasir Aydoğmuş
Muhammed Yasir Aydoğmuş

FETÖ’nün propaganda hesabı “Fuat Avni”nin köstebeklerden olan ve Arnavutluk yargısınca serbest bırakılan Muhammed Yasir Aydoğmuş’un yeniden tutuklanıp Türkiye’ye iade edileceğini anlayınca kaçtığı ortaya çıktı. FETÖ’nün Twitter’da propaganda aracı olarak kullandığı “Fuat Avni” hesabına istihbarat sağlayan ekipte yer alan Muhammed Yasir Aydoğmuş, karısı ve iki çocuğu ile 8 Ekim’de sahte pasaportla Arnavutluk’ta sınırı geçmeye çalışırken yakalandı. Aydoğmuş gözaltına alınırken, eşi ve yaşları küçük olan çocukları başkent Tiran’ın Babrru bölgesindeki yabancı kabul merkezine sevk edildi.

FETÖ ELEMANI İÇİN SKANDAL KARAR

İnterpol’ün Tiran Ofisi işbirliğinde yürütülen soruşturmada, Aydoğmuş hakkında terör örgütü ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle uluslararası yakalama kararı bulunduğu ve Türkiye tarafından arandığı tespit edilerek Türkiye’ye iadesine ilişkin gerekli yasal prosedür tamamlanana kadar gözaltında tutulacağı kaydedildi. Ancak 13 Ekim’de Durres Mahkemesi savcılığın gözaltı kararını bozarak, Aydoğmuş’un tutuksuz yargılanması kararını verdi. Hakkında uluslararası tutuklama kararı olan Aydoğmuş ilk duruşmada serbest bırakıldı. Para güvencesini FETÖ’nün Arnavutluk’taki Turgut Özal Koleji Müdür Yardımcısı Mehmet Karateke’nin verdiği öğrenildi.

TÜRKİYE TEMYİZ ETTİ

FETÖ elemanı Aydoğmuş, 13 Ekim’de Durres Sınır ve Göç Bölge Müdürlüğünden, Arnavutluk’a siyasi sığınma ve koruma talebinde bulundu. Tutuksuz yargılama kararından sonra Türkiye’nin Tiran Büyükelçiliği kararı temyize gönderdi.

YENİDEN GÖZALTI KARARI ÇIKTI

Derrus Temyiz Mahkemesi’nde önceki gün yapılan duruşmada, Aydoğmuş’un Türkiye’ye iade edilmek üzere yeniden gözaltına alınması kararlaştırıldı. Mahkemeden yapılan açıklamada, “13 Ekim’de Durres Mahkemesince alınan kararın değiştirilmesine, buna göre Türk vatandaşı Muhammed Yasir Aydoğmuş’un Türkiye’ye iade edilmesi amacıyla gözaltına alınmasına karar verilmiştir” denildi.

30 EKİM’DE FİRAR ETMİŞ

Ancak Aydoğmuş’un, eşi ve iki kızıyla birlikte 30 Ekim’de bulunduğu kabul merkezinden firar ettiği ortaya çıktı. Arnavutluk güvenlik güçleri Aydoğmuş’un izini sürüyor. 

#FETÖ
#15 Temmuz
#Fuat Avni
٪d سنوات قبل