|

Hareket eden ölür

PKK’lı teröristlerin en büyük korkusu İHA ve SİHA’lar. Teslim olan teröristlerin ifadeleri, örgütün İHA-SİHA’lara karşı aldığı olağanüstü önlemleri deşifre etti. Keşif uçuşlarını anlayan teröristler yeraltı mağaralarına çekiliyor. Gece termal kıyafet ve şemsiye kullanan teröristler, sabahları da köy çevrelerinde sivil kıyafetlerle geziyor.

Şahin Şen
04:00 - 23/02/2020 Pazar
Güncelleme: 03:32 - 23/02/2020 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İnsansız hava araçları İHA ve SİHA’lar PKK’lı teröristlerin korkulu rüyası oldu. Bu korku, teslim olan ve yakalanan teröristlerin ifadelerine de yansıdı. Özellikle 2016’dan sonra hareket kabiliyeti sınırlanan teröristlerin, deşifre olmamak için köylerin yakınında üstü ve çevresi ağaç dalları, kumaş ve otlarla çevrili 15-20 m2’lik barakalarda gizlendiği ortaya çıktı. Gündüz sivil kıyafetlerle köylü gibi gezen teröristlerin silah ve ideolojik eğitimleri de uzun zamandır veremediği öğrenildi.

ŞEMSİYE VE ÖZEL ELBİSE

Keşif olduğunu anladıkları zaman yeraltı mangaları ve mağaralarına inip saatlerce bekleyen teröristlerin, geceleri de kendilerine zimmetli siyah şemsiyelerle hareket ettikleri belirlendi. Sızma girişimlerinde İHA’ların termal kameralarına yakalanmamak için termal kıyafetler giyen teröristler, 2018 ve 2019 yıllarında ise insansız hava araçlarını düşürmek için plan yapmış. Teslim olan bir PKK’lı, Irak’ın Gara bölgesindeki kamplarda “drone ve maket uçak okulu” bulunduğunu anlattı.

BOMBALI DRONE OKULU
  • Verilen eğitimin ilk amacının İHA ve SİHA’lara saldırı olduğu öğrenilirken; teröristlerin İHA ve SİHA’ları düşürmek için havalandırdıkları bomba yüklü drone ve maket uçakları belli bir yükseklikten sonra kontrolü kaybedip düşürdüğü, eylem planının başarısız olduğu ortaya çıktı. Verilen ifadelerde, bu planları suya düşen teröristlerin daha sonra bomba yüklü drone ve maket uçaklarla karakollara saldırmaya başladığı bilgisi yer aldı.
#PKK
#SİHA
#Drone
4 yıl önce