|

Hikmet Şahin hayatını kaybetti

Eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin vefat etti. Silahlı saldırı sonucu yaralanan Şahin, tedavi gördüğü hastanede öldü

Aa
00:00 - 11/11/2009 Çarşamba
Güncelleme: 20:58 - 11/11/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Hikmet Şahin hayatını kaybetti
Hikmet Şahin hayatını kaybetti

Eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Acıbadem Bursa Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altında bulunan Şahin, yaşamını yitirdi.

4 Kasım Çarşamba günü, ortağı olduğu mobilya mağazasında Hüseyin Ş'nin silahlı saldırısına uğrayan Hikmet Şahin, iki bacağından yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Ciddi oranda kan kaybeden Şahin, yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak tedavi görüyordu.

1950 yılında doğan Hikmet Şahin, 28 Mart 2004 seçimlerinde AK Parti'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmişti. Şahin, Bursapor Kulübü başkanlığı görevinde de bulunmuştu. Şahin, son yerel seçimlerde aynı görev için DP'den aday olmuştu.



BAŞBAKAN ERDOĞAN BAŞSAĞLIĞINDA BULUNDU

Bursa'da geçen hafta uğradığı silahlı saldırıda bacağından yaralanmasına karşın atardamarının parçalanması sonucu aşırı kan kaybeden 2004-2009 dönemi Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, tedavi gördüğü hastanede akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Bir hafta önce Yalova Yolu üzerindeki mobilya mağazasında meydana gelen olayda Hikmet Şahin, eski sabıkalı Hüseyin Şimşek'in silahlı saldırısına uğramıştı. Sol ve sağ bacağından yaralanan Şahin, aşırı kan kaybı nedeniyle şuuru kapalı bir durumda Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Hastaneye kaldırılırken yolda duran kalbi müdahale edilerek çalıştırılan Hikmet Şahin, aradan saatler geçtikten sonra ameliyata alınmıştı. Bu operasyonda Hikmet Şahin'in sol bacağındaki mermiyle parçalanan toplardamar

değiştirilmişti. Ameliyattan sonra yapılan açıklamada, Şahin'in hayati tehlikesinin devam ettiği, her ne kadar ameliyat sonrası genel seyir iyi görünse de, çok aşırı kan kaybı, kalbin durması, beyine bir süre oksijen gitmemesi gibi nedenlerle sağlık durumunun çok ciddi olduğu açıklanmıştı.

Bir haftadır yoğun bakımda tedavi altında tutulan Hikmet Şahin, akşam saat 19.50'de hayatını kaybetti. Hikmet Şahin'in ölüm haberi hastane başhekimi Prof. Dr. Kaya Aksoy tarafından ailesine bildirildi.

Hikmet Şahin'in ölüm haberini alan Bursalılar da yavaş yavaş hastaneye gelmeye başladılar. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hikmet Şahin'in eşini arayarak başsağlığında bulunduğu öğrenildi.


14 yıl önce