|

İş garantili meslek liseleri

MEB, meslek liseleri ve sanayicileri bir araya getirecek bir çalışma başlatıyor. Yeni yapılacak olan meslek liseleri organize sanayi bölgelerinin yakınına kurulacak. Öğrencilerin bölümüne uygun sanayilerde staj yapabilmesi sağlanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/11/2017 Pazar
Güncelleme: 03:09 - 19/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) meslek liselerini endüstriye göre yeniden yapılandıracak.
​Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) meslek liselerini endüstriye göre yeniden yapılandıracak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) meslek liselerini endüstriye göre yeniden yapılandıracak. Meslek örgütleriyle işbirliğine gidecek olan Bakanlık bölgenin sanayi çeşitliliğine göre okulları şekillendirecek. Bu sayede meslek lisesinde eğitim gören öğrenciler bulundukları şehirde iş imkanına kavuşacak.

İHTİYACA GÖRE ELEMAN YETİŞTİRİLECEK

Bundan böyle ortaöğretim mesleki ve teknik eğitimde açılacak eğitim kurumları ve uygulanacak programlar işgücü piyasası ihtiyaç analizleri dikkate alınarak belirlenecek. İhtiyaca göre meslek eğitim kurumlarının açılmasıyla öğrencilerin mezun olduklarında iş bulamayacakları bölümlerde öğrenim görmelerinin önüne geçilecek. 81 ilin İl Milli Eğitim Müdürlükleri sanayicilerle sürekli irtibat halinde olacak. Hangi alanda ne kadar ara elamana ihtiyaç duyulduğu konusunda veriler toplayarak bu veriler doğrultusunda meslek okulları bölümleri ve kontenjanları belirlenecek. İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin de bulundukları ilin valileri ile ortak çalışılacak. Yeni yapılacak olan meslek liseleri organize sanayi bölgelerinin yakınına kurulacak. Ayrıca bu okulların müdürleri bulunduğu ilin sanayicileri ile işbirliği yapacak ve öğrencilerin bölümüne uygun sanayilerde staj yapma imkanı sağlanacak. Uygulamanın 2023 yılına kadar Türk sanayisine tahmini yüzde 30-35 civarında katkı sağlayacağı düşünülüyor.

#Meslek Lisesi
#Eğitim
#Sektör
6 yıl önce