|

İşte yeni imam hatip okulları

İmam hatipler artık sosyal yönleriyle de fark atmaya başladı. Dini içerikli okul olmasının yanısıra imam hatipler artık her alanda kendini gösterecek. İmam hatiplerde müzikten resime, laboratuvarlardan film stüdyolarına kadar birçok alanda eğitim verilmeye başlandı.

Ahmet Fatih Erturan
04:00 - 23/12/2018 Pazar
Güncelleme: 03:39 - 23/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Endüstri 4.0’ yani robot ve yapay zeka dönemine girilen şu günlerde imam hatip okullarını yeniden dizayn etti.
Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Endüstri 4.0’ yani robot ve yapay zeka dönemine girilen şu günlerde imam hatip okullarını yeniden dizayn etti.

28 Şubat darbe girişimi sonrası ortaokul kısımları kapatılan imam hatip okullarının lise kısımları ise ‘katsayı’ formülü getirilerek öğrencilerin üniversiteye yerleşmeleri neredeyse imkansız hale getirilmişti. Bu süre zarfında imam hatip okulları öğrenci bulamamış ve birçok okulda kapanma noktasına gelmişti. Ancak AK Parti hükümeti 2011 yılında katsayı uygulamasını kaldırırken 2012 yılında da darbenin son kalıntısı olan kesintisiz 8+4 yıllık eğitim sistemini ‘4+4+4’ şeklinde yeniden yapılandırılarak imam hatiplerin ortaokul kısımları yıllar sonra tekrar açıldı.


UZAYDAN MÜZİĞE KADAR HER TÜRLÜ EĞİTİM VERİLİYOR

İmam Hatip okullarının tekrar canlanmasıyla birlikte okullar, Türkiye’nin en başarılı okulları olma yolunda hızla ilerlemeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Endüstri 4.0’ yani robot ve yapay zeka dönemine girilen şu günlerde imam hatip okullarını da yeniden dizayn etti. Buna göre müzikten resme, laboratuvarlardan film stüdyolarına, spordan astronomi ve uzay bilimleri sınıfına kadar birçok alanda eğitim verilmeye başlanan imam hatipler gözde okullar haline geldi. Okullarını benimsemelerini sağlamak için de öğrenciler kendi okullarının sınıflarını koridorlarını ve kütüphanelerini de kendi tasarlıyor ve ona göre inşa edilmesi sağlanıyor.

SOSYAL PROJELERDE YARIŞIYORLAR

Sadece dini eğitimden ibaret olmadığı okullar kısa zamanda yakaladıkları başarılarla bugün uluslararası turnuvalarda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye başladı. Bunun yanı sıra imam hatip okulları sosyal projelerle de hep adından bahsettirmeye başladı. Son günlerde öğrencilerin kendi elleriyle yaptığı kedi ve kuş evlerinin yanında kaldırımlara arabalarını park edenler ile dükkanının önündeki kaldırımlara masa koyan esnaflarla ilgili de önemli projeler hazırladılar. Ayrıca şehir mimarisi konusunda da yeni projeler hazırlamaya başladılar.


  • Çin’de finale kaldılar
  • Geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi temsilen katılan Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen ve 39 ülkeden 267 öğrenci, 49 takımın, 8 kategoride yarıştığı 2.Kemer ve Yol: Gençlik Kampı ve Öğretmen Çalıştayı’nda ‘Akıllı Robot’,‘Lazer Kesim’ ve ‘Kısa Dijital Video’ alanlarında finale kaldı. Ayrıca yarışmada öğrencilerden Meryem Özdemir ve Sıla Eylül Gündüz ‘Best Maker’ olarak, Gülsena Uysal ‘Best Presentation’ alanında, Ece Çınar ve Mevanur Çabuk ‘en iyi takım çalışması’ alanlarında ödül aldı.
#İmam hatip okulları
#Çok yönlü
#Eğitim
#Başarı
5 yıl önce