|

Kafa kafaya

Sivas’ta yolcu treni ile yük treni, yoğun sis nedeniyle kafa kafaya çarpıştı. 4 vagonun raydan çıktığı kazada makinistlerin de aralarında bulunduğu 15 kişi yaralandı.

Haber Merkezi
04:00 - 27/11/2018 Salı
Güncelleme: 03:44 - 27/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Meydana gelen kazada 15 kişi yaralandı.
Meydana gelen kazada 15 kişi yaralandı.

Sivas’ta yolcu treninin yük treni ile çarpışması sonucu 15 kişi yaralandı. Divriği ilçesinden Sivas yönüne giden bölgesel ekspres yolcu treni, dün saat 11.00 sıralarında, Ulaş ilçesi yakınlarında Bostankaya mevkiinde yoğun sis nedeniyle raylarda manevra yapan yük trenine çarptı.

CAN PAZARI YAŞANDI

Kazanın ardından trenlerde tam bir can pazarı yaşandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kazada yolcu treninin makinistleri Zekeriya Dede ve Enes Duman, yük treninin makinistleri Sinan Çetintaş (36) ve İsmail Cin (27) ile yolcular Beşir Öcal (76), Hasan Yalçın (66), Furkan Dalkıran, Hatun Erdoğan (50), Fatih Kilis (42), Fevzi Kip (65), Resul İlbey (17), Fadime Gündoğdu (61), Ceyda Çavdar (21), Salihcan Ayten (17) ve İsmihan Korul (67) yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.


4 VAGON RAYDAN ÇIKTI

Yaralıları hastanede ziyaret eden Sivas Valisi Salih Ayhan, “Yaralılarımızın hayati tehlikesi bulunmuyor. Kazayı herhangi bir can kaybı olmadan atlatmak sevindirici. Sis ve sinyalizasyon sistemleri tekrar gözden geçirilecek” dedi. TCDD Genel Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, 4 vagonun raydan çıktığı kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

#Sivas
#Tren kazası
5 yıl önce