|

Kafalarına indik yine ineceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınırlarımızda ülkemize saldırmak için fırsat bekleyen terör örgütlerinin beslenip kışkırtıldığını belirterek, “Biz de ne yaptık, kafalarına kafalarına indik. Cerablus’ta, El Bab’ta, Afrin’de indik mi? Şimdi de hazır bekliyoruz. Yanlış yaparlarsa yine oradayız” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 03:25 - 28/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sınırlarımızın yanıbaşında, ülkemize saldırmak için fırsat bekleyen terör örgütleri beslenip kışkırtılıyor. Biz de ne yaptık; kafalarına kafalarına indik. Cerablus’ta, El Bab’ta, Afrin’de indik mi? Şimdi de hazır bekliyoruz. Eğer yanlış yaparlarsa yine oradayız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Antalya Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı ile Antalya Büyükşehir Belediyesine ait Tesis ve Hizmetlerin Toplu Açılış Töreni’nde konuştu. Sözlerine, “Olumsuz hava şartları sebebiyle hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Malları zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Antalya geçmişte nice afetleri göğüslemiş her seferinde yaralarını sarıp yoluna yürümeye devam etmiş bir şehrimizdir” diye başlayan Erdoğan özetle şunları söyledi:

ÖLÜMÜN ÜZERİNE YÜRÜDÜK

Milletimize olan sevgimizle gerektiğinde ölümün üzerine dahi yürümekten geri durmadık. Vesayet güçlerinden terör örgütlerine ve darbecilere kadar bu ülkenin, bu milletin hakkına, hukukuna, istiklaline, istikbaline saldıran kim varsa hepsinin de karşısına dikildik. Eksikliklerimiz, kusurlarımız, hatalarımız belki yanlışlarımız elbette olmuştur. Ama sizler de çok iyi biliyorsunuz ki, milletimize olan muhabbetimiz de, ülkemize olan sevgimizde biz samimiyiz. Niyet hayrolunca, akıbet de hayra tebdil oluyor.

YANLIŞ YAPARLARSA YİNE ORADAYIZ

Terörle mücadelede nereden nereye geldik. İnlerine gireceğiz. Cudi’de inlerine girdik, Gabar’da inlerine girdik. Kandilde inlerine girdik, girmeye devam ediyoruz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Ve ülkemize girmeden yerinde onları bitireceğiz. Boşa çıkardığımız her saldırı hem gücümüze güç katıyor, hem mücadele azmimizi biliyor. Bugün hedeflerimize ulaşmak için dünden çok daha kararlıyız. Sınırlarımızın yanı başında, ülkemize saldırmak için fırsat bekleyen terör örgütleri beslenip, kışkırtılıyor. Biz de ne yaptık; kafalarına kafalarına indik. Cerablus’ta, El Bab’ta, Afrin’de indik mi? Şimdi de hazır bekliyoruz. Eğer yanlış yaparlarsa yine oradayız.


KAYNAKLAR BİR AVUÇ SEÇKİNE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Türkiye yıllarca ülkenin ve milletin kaynaklarını vatandaşlara hizmet yerine bir avuç seçkine peşkeş çeken zihniyetin elinde eziyet görmüştür. Yıllar boyunca Türkiye’nin yoksulluğuna geri kalmışlığına bahane olarak imkanların yetersizliği gösterildi. Ne zamanki biz yönetimi devraldık işte o zaman gördük ki mesele imkansızlık değil zihniyet zihniyet, kafa yapısı bozuk. Türkiye aynı Türkiye olduğu halde yeraltından petrol fışkırmadığı, gökyüzünden para yağmadığı halde biz bir anda şahlanışa geçtik.

YENİ SİHA DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK

3.5 kat Türkiye’yi büyüttük. Biz bu adımları atarken zihniyet değişti bugünlere geldik. Savunma sanayimizin yerli olarak yüzde 65’ini karşılıyoruz. İnsansız hava araçlarını, zırhlı taşıyıcılarını biz yapıyoruz. Birde insansız hava aracını silahlı olarak çok büyüğünü yapıyoruz. Birkaç ay içinde bitecek dünyada örnek teşkil edecek.

CHP’NİN YAPTIĞI ATATÜRK İSTİSMARI

CHP yıllarca Cumhuriyetin ve devletin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in istismarını yaptı ve hala bunu sürdürüyor. Yıllarca laiklik adı altında ayırımcılık, çağdaşlık adı altında medeniyet ve tarih düşmanlığı peşinde koştu. Son 5-6 yılda ülkemizin önünü kesmek, milletimizin ayağına pranga vurmak için oynanan oyunlara karşı verdiğimiz mücadele gerçekten tarihi öneme sahiptir.

BÖLÜCÜLERLE BİRLİKTE HAREKET EDİYORLAR

Büyük bir üzüntüyle ifade ediyorum ki ülkemizin bu mücadelesinin önündeki en büyük engel çarpık ve kifayetsiz muhalefet anlayışıdır. Tek parti devrinden beri demokrasi ve kalkınma yolunda atılan her adıma karşı çıkan CHP, işi artık bölücülerle birlikte hareket etmeye kadar vardırdı.”


  • Erken uyarı sistemi kurulacak
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, hortum ve fırtınanın Antalya’ya verdiği maddi hasarın 100 milyon lira civarında olduğunun tahmin edildiğini belirterek, “Gereken yapılacaktır” dedi. Erdoğan, partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısı için geldiği Antalya’da hortum gibi önüne gelen her şeyi yıkan sert rüzgarların, insan tedbirini aşan afetlerin dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de yaşandığını belirterek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Zararın 100 milyon TL civarında olduğunu söyleyen Erdoğan, “Son günlerdeki felaketler Antalya’da daha önce görmediğimiz türden afetler. Fırtına erken uyarı siteminden, dalgalara karşı koruyucu önlemleri alacağız. Vatandaşımızın can ve mal güvenliği bizim için önemlidir” şeklinde konuştu.

Beka seçimine dönüştü

Erdoğan akşam da Antalya AK Parti İl Başkanlığı teşkilat yemeğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, bölgemizde meydana gelen son hadiselerin 31 Mart yerel seçimlerini bir beka meselesine, bir beka seçimine dönüştürdüğünü vurguladı. Erdoğan şöyle devam etti:
Geçenlerde bir CHP’li yönetici ‘Milli olmak HDP ile ittifak yapmaktır.’ diyerek, dillerinin altındaki baklayı çıkarmıştır.(Millet ittifakı) Kendilerine ne ad verirlerse versinler içinde Kandil’in, Pensilvanya’nın ülkemize husumeti aşikar tüm çevrelerin olduğu böylesi bir ittifakın yerli ve milli olması mümkün değildir. Bunların yegane hedefi AK Parti’ye çelme takmak, Cumhur İttifakı’nın 24 Haziran seçimlerinde elde ettiği başarının öcünü almaktır.”

4 ilçede oylar MHP’ye

Menderes Türel’i daha önce Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklayan AK Parti Antalya’da Aksu, Kepez, Elmalı, Demre, Gündoğmuş, Gazipaşa ilçelerinin yanı sıra büyükşehir belediyesi için mevcut belediye başkanlarını yeniden aday gösterdi. AK Parti, Cumhur İttifakı kapsamında Alanya, Kemer, Korkuteli ve Finike’de MHP’nin adayını destekleyecek. Alanya’da Adem Murat Yücel, Kemer’de Yusuf Üras, Korkuteli’nde Ömer Niyazi İşlek, Finike’de ise Nail Dülgeroğlu Cumhur İttifakı’nın adayı oldu.

3. havalimanı müjdesi

Antalya’yı İstanbul’a ve İzmir’e Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı ile bağlayacaklarına dikkati çeken Erdoğan, Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Isparta-Antalya hızlı tren projesinde 3 kesim halinde etüt çalışmalarının sürdüğünü, Antalya’yı Konya’ya, Ankara üzerinden Edirne’den Kars’a uzanan doğu-batı hızlı tren koridoruna Karaman-Adana üzerinden Gaziantep başta olmak üzere güney illerine de hızlı tren ağıyla bağlayacakları bilgisini verdi. Antalya’ya ikinci bir havalimanı olarak Gazipaşa Havalimanı’nı kazandırdıklarını hatırlatan Erdoğan, “Antalya’ya üçüncü bir havalimanı, Batı Antalya Havalimanını yapmak için çalışmalara başladık. Yetmiyor, mevcutlar yetmediği için üçüncüsü gerekli. Havalimanını inşallah 2022 yılına kadar tamamlayıp hizmete sunmayı hedefliyoruz
” dedi.
#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#Antalya
#PKK
5 yıl önce