
Cephane yüklü kamyona ilişkin ihbarı yapan "Mehmet Ali" rumuzlu kişi, ihbar mailinde Kozmik Oda araştırmasının ardından 'kirli silahların temizlendiği iddiasında bulundu
Cephane yüklü kamyonla ilgili ihbar e-mailinde 'kirli silahların namlularının değiştirilmesi'nin planlandığı ileri sürüldü. Alınan bilgiye göre ihbar, Mehmet Ali rumuzunu taşıyan bir kişi tarafından e-mail yoluyla polise yapıldı. Mailde, kamyonun plakası verilerek silah ve bomba taşıdığı belirtildi.
Ankara'yı karıştıran bomba yüklü kamyon olayını Mehmet Ali rumuzunu taşıyan bir e-mail ihbarı başlattıldığı ortaya çıktı. İhbar maili 10 Mart tarihinde saat 15.57.17'de Ankara Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Gönderen kısmında mehmetali06168 @hotmail.com yazıyor.
Konu bölümündeki "çok önemli lütfen bakınız" ibaresi dikkat çekiyor: "06 BJ 9915 plakalı MAN kamyona dikkat!!! Ankara Seferberlik Tetkik Kurulu ve 'Kozmik Oda'da yapılan aramalardan sonra Seferberlik üyeleri telaşa düştü. Ankara Seferberlik Tetkik Kurulu kullanmış olduğu sivil personelden bütün kirli silahları birer birer toplayarak Ankara'ya getirtiyor. Az önce Afyon'dan yola çıkan ve Ankara'ya gelecek olan 06 BJ 9915 plakalı Man kamyona uzun namlulu silahları olan şahıslar nezaret ediyor. Polis uygulamasından kurtulmak için araca subay kimliği taşıyan silahlı bir kişi bindirildi. Bu aracı mutlaka kontrol edin ama dikkatli olmalısınız. Çünkü siahlara nezaret eden uzun namlulu silah taşıyan kişi gerekirse çatışmaya girmeye de hazır olacak. Sevkıyatın ilk durağı Ankara, silahlar burada elden geçirildikten sonra namlulaları temizlenecek, seri numaraları değiştirilecek."
Aracın, Korgeneral Servet Yörük imzalı, sevk izin belgesinde ise mühimmatın nakli için sivil bir kamyon kiralandığı bilgisine veriliyor. Ancak, ihbar mailinde kirli silahlardan bahsedilmesine karşın, kamyonda sadece el bombalarının bulunması da dikkat çekiyor. Bombaların ABD menşeli taarruz tipi el bombası olduğu belirtiliyor.
Başsavcılık'ın talimatı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü, bir ihbar üzerine soruşturulan askeri mühimmat yüklü kamyon ile ilgili mailini incelemeye aldı. Muhabere Elektronik Şubesi, polise gönderilen ve içeriğinde, 'Kirli silahların Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanlığına gönderilerek Nevruz öncesi provokatif eylemlerin yapılacağı'na dair iddialar bulunan elektronik posta ile ilgili inceleme başlattı. Elektronik postanın isim ve doğum tarihinden oluştuğunu belirten yetkililer, kaynağın yurt dışı olma olasılığının yüksek olduğunu ifade ettiler.






