|

2020 sınıf öğretmenliği taban ve tavan puanları: İşte ÖSYM başarı sıralamaları

Yaklaşık 2.5 milyon aday, 27-28 Haziran'da üç oturum şeklinde gerçekleştirilen YKS’de ter döktü. 28 Temmuz’da açıklanacak sonuçlar öncesinde öğretmen olmak isteyen adayların en çok merak ettiği konular arasında iki ve dört yıllık üniversite taban puanlarını yer alıyor. İşte ÖSYM'nin başarı sıralamaları ile sınıf öğretmenliğinin devlet ve özel üniversite taban puanları...

15:54 - 30/06/2020 Salı
Güncelleme: 16:35 - 30/06/2020 Salı
Yeni Şafak
YKS sonuçları 28 Temmuz'da açıklanacak.
YKS sonuçları 28 Temmuz'da açıklanacak.

Üniversite sınavı YKS 2020, 27-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen üç ayrı oturumun ardından tamamlandı. Hayalini kurdukları üniversitede eğitim almak isteyen öğrenciler Temel Yeterlilik, Alan Yeterlilik ve Yabancı Dil Testlerinde ter döktü. Sınıf Öğretmenliği hayali ile sınava giren adaylar için taban ve tavan fiyatları henüz açıklanmadı.



Sınıf öğretmenliği taban puanları açıklandı mı?

Henüz 2020 yılına ait taban tavan puanlar belli olmadı. Ancak ÖSYM'nin ATLAS TERCİH robotu ile geçmiş yıllara ait taban ve tavan puanları öğrenmek mümkün olacak.


ATLAS robotu nasıl kullanılır?

Yüksek Öğretim Kurumu’nun resmi internet sitesinde yer alan YÖK ATLAS tercih robotuna "Üniversite Seç" kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

Taban ve Tavan puanları görüntülenebiliyor

YÖK'ün yayımladığı ATLAS tercih robotu, ÖSYS ile öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor. Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma "Puan Türü Seçin" alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.

  • YKS sonuçları 28 Temmuz'da açıklanacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin
    internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecekler.
#Yüksek Öğretim Kurulu
#YÖK
#YKS
#sınav
#tercih
4 yıl önce