|

Özel harekat dalgası

1991-1994 yılları arasında Ankara'da işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturmada, Susurluk hükümlüsü eski özel harekatçı Ayhan Çarkın'ın ifadesi doğrultusunda dün 5 eski özel harekatçı gözaltına alınarak tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi

İlhan Toprak
00:00 - 12/08/2011 Cuma
Güncelleme: 22:52 - 11/08/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Özel harekat dalgası
Özel harekat dalgası

Ankara Kumrular Sokaktaki bürosundan özel harekat polisleri tarafından alındıktan sonra cesedi Gölbaşı mevkiinde bulunan Avukat Yusuf Ekinci'nin ölümü ile ilgili 17 yıl sonra başlatılan soruşturma derinleşiyor. Soruşturma kapsamında tutuklanan Susurluk davası hükümlüsü eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın, ifadeleri kapsamında aralarında Ayhan Akça, Seyfettin Lap, Ayhan Özkan, Enver Ulu, Uğur Sabit gözaltına alındı. Ankara Adliyesi'nde soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür'e dün ifade veren şüphelilere Çarkın'ın anlattıkları soruldu. Çarkın'ın ifadeleri kapsamında gözaltı kararı çıkartılan Ziya Bandırmalıoğlu'nun ise firari olduğu öğrenildi. 5 zanlı savcılık sorgulamalarının ardından tutuklanma talebiyle Nöbetçi Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

MGK İDDİASI SORULDU

Değişik illerden gözaltına alınarak Ankara'ya getirilen ve soruşturma savcıları Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür'e ifade veren eski özel harekatçılara MGK'nın cinayetler ile ilgisi soruldu. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür tarafından yapılan sorgulamada Ayhan Çarkın'ın cinayetlerden dönemin Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) da bilgisinin olduğunu ileri sürmüştü. Yusuf Ekinci'nin niçin öldürüldüğünü bilmediğini ileri süren Çarkın, "Sorduğumda bana 'Milli Güvenlik Kurulu ve devletin bilgisi dahilinde oluyor' diye bir şeyler söyleniyordu" demişti. Dün sorgulanan şüphelilere cinayetlerle MGK'nın ilgisi olup olmladığı da soruldu. Şüphelilerin bu konuda bir bilgilerinin ve duyumlarının olmadığını söyledikleri öğrenildi.

Soruşturma savcıları Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür, gözaltına alınan özel harekat polislerine Çarkın'ın savcılık soruşturmaları ve mahkemedeki anlattıklarını sordu. Şüpheli eski özel harekat polisleri savcının bu sorusuna "Ayhan Çarkın 16 yıldır kokain kullanıyor. Bu adamın söylediklerinin hiçbir değeri yoktur. Gerçeği de yansıtmamaktadır" şeklinde cevap verdiği öğrenildi.


13 yıl önce