Başbakan Erdoğan, Uşak'ta dün 17 tesisin ortak açılışını yaptı, gençlerle ve çocuklarla bol bol sohbet etti. “Evlenemiyorum, annemin size selamı var” diye bağıran bir gence Erdoğan, “Benden de selam söyle” karşılığını verdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, pazar gününü geçirdiği Uşak'ta oldukça renkli bir gün yaşadı. 17 tesisin ortak açılış töreninde yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan, "Evlenemiyorum, annemin size selam var" diye bağıran bir gence "Benden de selam söyle" karşılığını verirken, anahtar teslimi sırasında da bir kız çocuğuyla hoş diyaloglara girdi.
Halka hitap eden Başbakan Erdoğan, "Tarihi sorumluluğu yerine getirmek, bu millete layık olmak, ülkeyi huzura ve refaha kavuşturmak için gece gündüz çalışmak için yola çıktık. Sizin sürekli aranızda olmaya, sevincinizi ve acınızı paylaşmaya gayret ediyoruz. Yolumuza çıkan engelleri de sizlerle birlikte aşıyoruz. Her il'e gittim, en az gittiğim yere iki kez gittim. Buralara turistik seyahate mi gidiyoruz, hayır, tesislerin açılışına gidiyoruz. Açılışlara yetişmemiz de mümkün değil, ortak açılışlar yapıyoruz" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, enflasyon başta olmak üzere ekonomide birçok sıkıntı ve zorluğu aştıklarını, her şeye rağmen enkaz edebiyatı yapmadıklarını ifade ederek, "Laf etmeye değil, iş yapmaya, hizmet etmeye kararlıyız. Bugüne kadar gelenler sadece laf ürettiler. Biz çocuklarımıza mutlu ve müreffeh bir Türkiye bırakmak için elele çalışıyoruz. Türkiye, bütün bölge, şehir ve kesimleriyle ayağa kalkıyor. Önümüz açıktır, çünkü canla başla çalışıyoruz" dedi.
Başbakan Erdoğan, "Bu gelişmeleri en iyi anneler görür. Anneler bizi anlar. Beyaz eşya satışları çok çok arttı. Ya vatandaşlarımız evlerdeki beyaz eşyalarını değiştiriyor, ya da evlenenlerin sayısı artıyor" dedi. Uşak'ta kurulan üniversiteye de değinen Erdoğan, "Uşak Üniversitesi de kuruldu. Bundan sonra detaylar bizimle değil, YÖK'le alakalı. Bu konuda bazı sıkıntılar yaşanıyor, sebeplerini benden daha iyi biliyorsunuz. Ben üzerinde duracak değilim" dedi. Milletle yarınlara ve geleceğe elele gidileceğini belirten Erdoğan, "Daha çok kenetleneceğiz, daha çok çalışacağız. Hiç yorulmadan bu inançla çalışacağız" diye konuştu.






