|

Romanlarla yeni süreç

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/02/2015 Pazar
Güncelleme: 01:18 - 22/02/2015 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Yeni Türkiye” vizyonu kapsamında Romanlarla buluşacak. 

“Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları” kapsamında gerçekleşecek buluşmada Romanlara yönelik atılacak adımlar anlatılacak. Romanlara konut yapımından iş sorunlarının çözümüne kadar pek çok konu, bu buluşmada görüşülecek. Buluşmada, yeni projeler de Romanlarla paylaşılacak. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinesinde, Avrupa Birliği ile “Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Alanlarda Sosyal İçermenin Desteklenmesi Projesi” de başlatılacak. Romanlar için eğitimden sağlığa, çalışma hayatından sosyal yaşama kadar desteklere ağırlık verilecek. Projenin toplam bütçesinin 17 milyon TL’lik kısmı AB tarafından sağlanacak.

KİMLİK SAHİBİ OLMALARI SAĞLANDI

Romanlara yönelik şimdiye kadar atılan adımlar kapsamında Demokratikleşme Paketi kapsamında Roman Dil ve Kültür Enstitüsü kurma çalışmaları başlatıldı. Romanlara yönelik aşağılayıcı kelimeler lugattan çıktı. Mevzuattaki “çingene” gibi ifadeler kaldırıldı. Romanların kimlik sorununa da çözüm getirilerek, hiçbir ücret alınmadan kimlik sahibi olmaları sağlandı. Romanların ihtiyaçlarının daha hızlı giderilmesi için dernekleşmelerine destek verildi.

Öte yandan Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi ve Başbakan Haydar el-İbadi ile telefonla görüştü. Görüşmede, Davutoğlu, Irak’ın birlik ve bütünlüğüne verilen önemi ve terörist tehditle mücdalede desteğinin devam edeceğ3ini vurguladı.
#başbakan
#davutoğlu
#romanlar
9 yıl önce