|

Savcı 19 yıl hapis istedi

FETÖ’nün yurt dışı yapılanmasına yönelik bir soruşturma daha tamamlandı. MİT'in geçtiğimiz yıl Kosova’da yakalayıp özel uçakla Türkiye’ye getirdiği 6 FETÖ’cü ile ilgili yürütülen soruşturma bitti.

M. Sait Özkan
04:00 - 10/03/2019 Pazar
Güncelleme: 03:56 - 10/03/2019 Pazar
Yeni Şafak
Kosova'dan getirilen 6 FETÖ'cü
Kosova'dan getirilen 6 FETÖ'cü

Örgütün üst düzey isimlerinden olan ve Balkanlar yapılanması kapsamında paketlenen Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem, Osman Karakaya ile Yusuf Karabina için ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ‘uluslararası casusluk yapmak’ suçlamaları kapsamında 8,5 yıldan 19 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

ERGENEKON’DA USULSÜZ RAPOR

  • FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda örgüt lehine raporlar düzenleyen Osman Karakaya'ya plaket verdiği ortaya çıkmıştı. Ergenekon davası sürecinde örgütün talimat ve politikaları doğrultusunda usulsüz rapor tanzim eden Karakaya'nın, Yalova Üniversitesi fakülte yönetim kurulunda, Kosova’dan önce de Mali’de örgüt adına faaliyetlerde bulunduğu belirlenmişti. Hasan Hüseyin Günakan'ın telefonunda da hem Bylock hem Eagle programları tespit edilmiş, 2010-2013 arasında örgütün Kosova’daki kolejlerinde serrehber olarak faaliyet yürüttüğü ortaya çıkmıştı.
#​FETÖ
#MİT
#Kosova
#Hasan Hüseyin Günakan'
#Osman Karakaya
#Ergenekon
5 yıl önce