|

Sokak çocukları için mobil seferberlik

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, mendil satan, araba camı silen yüzlerce çocuğu sokaktan kurtarmak için çalışma başlattı. Risk altında bulunan çocukların korunması ve topluma kazandırılmaları amacıyla oluşturulan mobil ekipler, belirledikleri çocuklarla birebir görüşmeler yaparken 127 çocuk kurum bakımına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:28 - 8/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Proje ile terör, madde bağımlılığı, sağlık, suça karışma gibi çeşitli sorunlarla karşı karşıya bulunan çocukların eğitimlerine devam etmeleri sağlanıyor.
Proje ile terör, madde bağımlılığı, sağlık, suça karışma gibi çeşitli sorunlarla karşı karşıya bulunan çocukların eğitimlerine devam etmeleri sağlanıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sokaklarda mendil satan, kavşaklarda arabaların camlarını silen, dilendirilen ve pazarlarda eşya taşıyan çocuklara yönelik çalışma başlattı. Sokakta çeşitli nedenlerle risk altında bulunan çocukların korunması ve topluma kazandırılmaları amacıyla Türkiye genelinde 109 mobil ekip oluşturuldu.

EĞİTİM İÇİN MADDİ DESTEK

Sürdürülen çalışmalar neticesinde sokakta çalışan çocuklar için eğitim, rehberlik ve danışmanlık takibi yapıldı. Bu çerçevede sokakta çalışan ve ailesiyle ilişkisi az olan, evden kaçan çocuklar ailelerine teslim edilerek, ailesi olmayan çocuklar da Aile Bakanlığı bakımı altına alındı. Aileleriyle yaşarken sokakta çalıştığı tespit edilen çocuklara uzmanlar eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilirken, ailelerine de çocuklarını sokakta çalıştırmamaları ve eğitimlerine devam ettirmeleri koşuluyla ekonomik yardım yapılıyor.

BİREBİR GÖRÜŞÜLDÜ

Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü olan 12 Haziran’dan bu yana sürdürülen çalışmalar kapsamında illerde İl Emniyet Müdürlüğü, Müftülük, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi görevlilerinin de içinde yer aldığı Sokak Çocukları Çalışma Komisyonları kuruldu. Sokakta çeşitli nedenlerle risk altında bulunan çocukların korunması ve topluma kazandırılmaları amacıyla oluşturlan mobil ekipler, belirledikleri çocuklarla birebir görüşmeler yaptı.

109 mobil ekip sokaklarda mendil satan, kavşaklarda arabaların camlarını silen ve pazarlarda eşya taşıyan çocukları belirleyerek müdahale etti. Sokakta çalıştırılan 127 çocuk kurum bakımına alırken, 6 çocuk ise Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimine yerleştirildi.

  • 424 ÇOCUK AİLESİNE KAVUŞTU
  • 2 bin 336 çocuğa ilişkin mesleki çalışmalar çok boyutlu yapılarak haklarında çocuk koruma kanunu gereğince rehberlik sağlık ve danışmanlık tedbir kararları verildi. Evden kaçan 474 çocuk ise ailesine teslim edildi. Ailelere, çocuklarını çalıştırmaya ve dilendirmeye devam etmeleri halinde suç duyurusunda bulunularak yasal süreç başlatılacağı ve yasal sürecin takipçisi olacağı hatırlatılıyor.
#Sokak Çocukları
#Mobil Seferberlik
6 yıl önce