|

Suikastın 1 numarası FETÖ

Rus Büyükelçi Karlov suikastıyla ilgili soruşturmada elebaşı Gülen, Şerif Ali Tekalan ve Emre Uslu’nun aralarında bulunduğu 8 FETÖ’cüye yakalama kararı çıktı. Ankara Başsavcılığı, Gülen’i 1 numaralı şüpheli olarak dosyaya ekledi. Tekalan’ın da Karlov’un öldürüldüğü serginin organizatörü Timur Özkan’la irtibatı belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:32 - 2/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Mevlüt Mert Altıntaş
Mevlüt Mert Altıntaş

Rus Büyükelçi Karlov suikastıyla ilgili soruşturmada Fetullah Gülen, Şerif Ali Tekan ve Emre Uslu için yakalama kararı çıkarıldı. Tekalan’ın, Karlov’un öldürüldüğü serginin organizatörü ile irtibatının olduğu belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un 19 Aralık 2016’da FETÖ’cü polis memuru Müvlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında örgüt şeması çıkardı.

Titiz bir çalışma yürüten ve birçok kritik ismi yakalayan savcılık, ele geçirilen dijital materyaller ve belgeler üzerinde yapılan inceleme ile itirafçı ifadeleri doğrultusunda fail Altıntaş’ın FETÖ mensubu olduğunu ortaya koymasının ardından örgütün tepe isimleri için de harekete geçti. Örgüt şemasını çıkaran savcılık, Fetullah Gülen’i 1 numaralı şüpheli olarak dosyaya ekledi. Soruşturmada, ABD’ye kaçan firari Şerif Ali Tekalan da iki numaralı şüpheli olarak yer aldı. Örgütün 2 emniyet imamı da söz konusu şemaya eklendi.

TEKALAN VE USLU DA VAR

Suikastın FETÖ’nün talimatları ve amaçları doğrultusunda gerçekleştirildiğini değerlendiren savcılığın talebi üzerine Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliğince FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Gülen’in yanı sıra örgütün üst düzey yöneticilerinden firari Şerif Ali Tekalan ile Emre Uslu hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

EMNİYET İMAMLARI DA LİSTEDE

Yokluklarında tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkarılan isimlerin arasında FETÖ’nün emniyet imamları Temel Alsancak ve Hamza Sevinç de bulunuyor. Ankara Başsavcılığınca emniyetin mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmayla ‘Kazım’ kod adlı Hamza Sevinç’in 2014 yılından 15 Temmuz darbe girişimi öncesine kadar FETÖ’nün emniyet imamı olduğu, 2016 Ağustos’tan sonra da bu göreve ‘Kadir’ kod adlı Alsancak’ın getirildiği belirtiliyor.

SUÇ KASTEN ADAM ÖLDÜRME

Firari Alsancak hakkında emniyet mahrem yapılanma soruşturması kapsamında da yakalama kararı bulunuyor. Ayrıca hakkında yakalama kararı çıkarılan diğer isimlerin de Cengiz Özkan, Cemal Karata, Murat Tokay olduğu öğrenildi. Elebaşı Gülen ve diğer 7 şüpheliye yöneltilen suçlamanın ise “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve terör amaçlı tasarlayarak kasten insan öldürme” olduğu belirtildi.

SUİKASTTEN ÖNCE RUSYA’YA GİTTİ

Karlov’un suikasta uğradığı fotoğraf sergisinin organizatörü olan Timur Özkan geçtiğimiz haftalarda ikinci kez gözaltına alındı ve “Terör amaçlı cinayete iştirak” suçundan tutuklandı. Yine soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Guru Medya Yayın Grubu Başkanı Hayrettin Aydınbaş ile suikasttan 10 gün önce Rusya’ya gittiği belirlenen Özkan’ın FETÖ’nün beyin takımındaki Şerif Ali Tekalan ile irtibatı tespit edildi. Ayrıca Özkan’ın Twitter’den irtibat kurduğu şüpheli Emre Uslu’nun mesajlarını paylaştığı da anlaşıldı.

  • Twitter’da
    yalanlara
    sarıldılar
  • Saldırı sırasında Arapça slogan atan fail Altıntaş’ın El Nusra ile bağlantısı olduğu iddiaları ortaya atıldı. Suikastın hemen ardından da FETÖ’cüler sosyal medyada aynı anda hedef şaşırtan paylaşımlar yapmaya başladı ve bu paylaşımlar yabancı medyada haberlere konu oldu. Sosyal medyada hedef saptırmaya çalışanların başında ise FETÖ firarisi Emre Uslu bulunuyordu. Uslu başta olmak üzere birçok FETÖ üyesi suikastı El Nusra’nın üstlendiğine dair bildiri yayınladı. Ancak El Nusra bildirinin sahte olduğunu açıkladı. Uslu ayrıca, AK Parti Kastamonu Gençlik Kolları’nda görevli Ahmet Çetin’in AK Partili logosu altında çekilmiş fotoğrafını, katil Mevlüt Mert Altuntaş diye sosyal medyada yaydı. Uslu’nun bu algı operasyonu da Çetin’in açıklama yapmasının ardından boşa düşürüldü.

#Şerif Ali Tekalan
#Emre Uslu
#FETÖ
6 yıl önce