|

Tecavüze af yok

Başbakan Yıldırım cinsel istismar düzenlemesinin çarpıtılmasına tepki göstererek, “Bu bir tecavüze af değildir. Olay, yaşı tutmayan, erken yaşta evlenenlerle ilgili 3 bin ailenin mağduriyetinin giderilmesine yönelik çalışma” dedi. Yıldırım, CHP’nin bunu ucuz istismar aracı olarak kullanmaya çalıştığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:39 - 19/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda, yaşı tutmamasına karşın evlendirildikleri için mağdur olan çocuklarla ilgili düzenlemenin “Tecavüzcülere af” şeklinde yansıtılmasına tepki gösterdi.



Cuma namazını Ulus Arslanhane Camii'nde kılan Yıldırım, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Ceza Muhakemesi Kanunu'nda, yaşı tutmamasına karşın evlendirildikleri için mağdur olan çocuklarla ilgili düzenlemeye ilişkin eleştirilere Yıldırım şu yanıtı verdi:



“Bu, tamamen maalesef gerçek dışı bir iftiradır. Olay şudur: Yaşı tutmayan, erken yaşta, reşit olmayan yaşta evlenenler var. Bilmiyorlar yasaları. Çocukları oluyor, baba hapse giriyor. Çocuklar anasıyla yalnız başına kalıyor. Bu şekilde 3 bin aile olduğu tespit edildi. Bir seferliğine bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışmadır. Seçim kampanyalarında MHP, CHP ve AK Parti'nin önüne gelen en önemli sorunlardan biri budur ve sorunu çözmek için bütün partiler söz vermiştir.”



EN AĞIR CEZAYI BİZ GETİRDİK


Mağduriyetin giderilmesi için yapılan düzenlemeyi CHP'nin her şeyde olduğu gibi ucuz istismar aracı olarak kullanmaya kalktığını belirten Yıldırım, “Ama her şey ortada. Bu bir tecavüze af değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi. 2007 yılında 8 yıl, 2014 yılında da 16 yıl, tecavüz suçuyla ilgili ceza getirildi. Ama bu, tecavüzle ilgili bir konu değil. Bundan böyle bu şekilde evlenmeler olursa hiçbir şekilde müsamaha edilmeyecek. Bir seferliğine mahsus olmak üzere 3 bin ailenin mağduriyeti gideriliyor. Olay bundan ibaret, bunun dışındakiler bildik CHP'nin çarpıtma, saptırmaya yönelik faaliyetlerinden ibaret” diye konuştu.





ÖYLE VEYA BÖYLE ÇEKİLECEKLER


PYD-YPG'nin Münbiç'teki varlığıyla ilgili son durum da Yıldırım'ın gündemindeydi. ABD ile sürekli temas halinde olunduğunu belirten Yıldırım, şu uyarıyı yaptı:


“Münbiç'teki PYD varlığının ortadan kaldırılması, Fırat'ın doğusuna çekilmesi konusunda başından beri Amerika ile bir mutabakatımız var. Her görüşmede bu mutabakatın arkasında olduklarını ve bunun gereğini yapacaklarını ifade ediyorlar. Halen onun tahakkuk etmesini bekliyoruz. Çekilecekler, öyle veya böyle çekilmek durumundalar.”



MHP'DEN HER AN CEVAP GELEBİLİR


Yıldırım, MHP'ye sunulan Anayasa değişikliğiyle ilgili düzenlemeye henüz yanıt gelmediğini belirtirken, “Ama her an gelebilir. Gelsin ondan sonra ne yapacağımıza karar vereceğiz” dedi. “Anayasa değişikliğiyle ilgili CHP'den bir randevu talebiniz olacak mı?” sorusu üzerine de Yıldırım, şunları söyledi:



“Her zaman, herkese müzakere kapısı açıktır. Ülkeniz geleceği, menfaati için her konuyu görüşürüz, konuşuruz. Aynı fikirde olmamız gerekmiyor ama bu, konuşmamıza engel değil.”


#Cinsel istismar
#Binali Yıldırım
8 yıl önce