|

Tetikçiye 200 bin Euro verdi

Kadıköy’deki sır cinayete kurban giden İlhan Ünğan ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Ünğan’ın avukatı aracılığıyla 2017 yılında savcılığa verdiği dilekçede İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti’nin kendisi öldürtmek için 200 bin euroya tetikçi tuttuğu yer aldı. Tetikçilere cinayet talimatı Bosna’da Zindaşti ve Nihat A., tarafından verildi.

M. Sait Özkan
04:00 - 11/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 00:41 - 11/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
7 Nisan’da Bağdat Caddesi’nde işlenen İlhan Ünğan cinayetiyle ilgili dehşet verici detaylara ulaşıldı.
7 Nisan’da Bağdat Caddesi’nde işlenen İlhan Ünğan cinayetiyle ilgili dehşet verici detaylara ulaşıldı.

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerif Zidanşti’nin kızı ve şoförünün öldürülmesi davasında azmettirici olarak aranan İlhan Ünğan, geçtiğimiz günlerde Kadıköy’de gündüz vakti eşi ve oğlunun gözü önünde öldürüldü. Emniyet ve istihbarat birimlerinin elinde cinayetin arkasındaki ismin Naci Şerif Zindaşti olduğuna yönelik güçlü işaretler bulunuyor.


2017’DE SAVCIYI UYARMIŞ

Daha önce İlhan Ünğan’ın kardeşi Orhan Ülğan’ın avukatlığını yapan Kudbettin Kaya, duruşma sırasında ‘öldürülme riskim var’ ifadelerini kullandıktan 11 gün sonra 1 Kasım 2017’de Yeşilköy’de bir restoranda öldürüldü. Geçtiğimiz günlerde Kadıköy’de aynı şekilde halka açık bir yerde öldürülen İlhan Ünğan’ın da Avukat Kudbettin Kaya gibi öldürülme tehlikesine karşı savcılığı uyardığı gün yüzüne çıktı.


BOŞNAK ASILI İKİ TÜRK TETİKÇİ

Ünğan’ın 2017 yılında avukatı aracılığıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu şikayet dilekçesinde Zindaşti’nin kendisinin ölüm emrini verdiğini, bu sebeple Hollanda’da yaşayan Boşnak asıllı iki Türk tetikçiyi kendisini öldürmek için Türkiye’ye getirttiğini ifade ederek Zindaşti’den şikayetçi oldu. Dilekçede, , Zindaşti’nin tetikçileri 100 bin Euro peşin, 100 bin Euro ise ölümden sonra verilmesi şartı ile anlaşıldığı ifade edildi.

BİZZAT ZİNDAŞTİ VERDİ

Dilekçede iki tetikçinin Pendik’te bir otelde kaldıkları İlhan Ünğan’ın öldürülmesi için talimatı bizzat Zindaşti ve Nihat A.’dan alındığı ifade edilirken, tetikçilerle yüz yüze Bosna’da görüşülerek bu talimatın verildiğine dikkat çekiliyor. “ İlhan Ünğan’ın ölmesi durumunda, bu ölümden bahsi geçen Naci Şerif Zindaşti, Hüseyin M. ve Nihat A.’nın sorumlu olacakları hususu izahtan varestedir” ifadeleri kullanılan dilekçede mevcut girişimin yalnızca 3 kişiden oluşmadığı emniyet ve bir takım bürokratların da işin içerisinde olduğu iddia ediliyor.

#​Kadıköy
#İlhan Ünğan
#Naci Şerif Zindaşti
5 yıl önce