|

Yardımcı kitaba 2,5 milyon tıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, lise öğrencilerine dönük 15 bin sorudan oluşan yardımcı kitap hazırladı. Web sitesi üzerinden kullanımına sunulan soru bankasından 1 Eylül tarihinden bu yana 195 bin öğrenci 2,5 milyon kez yararlandı.

Ahmet Fatih Erturan
04:00 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 00:34 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Yardımcı kitap olarak adlandırılan kitapların aldırılması resmen yasaklandı.
Yardımcı kitap olarak adlandırılan kitapların aldırılması resmen yasaklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yayınladığı genelge ile Bakanlıkça dağıtımı yapılan ders kitapları dışındaki hiçbir materyalin öğrencilere aldırılmaması, bunun aksine hareket edenler hakkında da valiliklerce işlem yapılmasını istemişti. Bu genelge ile yardımcı kitap olarak adlandırılan kitapların aldırılması resmen yasaklandı.

VELİLERE MALİ YÜKÜ BİTİRECEK

Ortaöğretim Geneli Müdürlüğü çalışma başlatarak öğrenciler için kurduğu web sitesi üzerinden tüm lise kademeleri için yardımcı kitap hazırladı. Bakanlık, “ogmmateryal.eba.gov.tr” internet adresi üzerinden 80 farklı ders kitabında yer alan ünitelerden 15 bin soruyu hazırlayarak yayınladı. Öte yandan Bakanlık, ders kitapları üzerinden ses, video, animasyon, eşleştirme, interaktif ölçme testi, kelime çemberi ve hafıza oyunu gibi 23 farklı konuda toplam 3 bin 241 adet etkileşimli uygulamayı da öğrencilerin hizmetine sundu. Bu uygulamaları öğretmenler veya öğrenciler, bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlarına indirerek internete bağlı olmadan da kullanabilecek. 

#Yardımcı kitap
#Eğitim
5 yıl önce