|

Yeni başkan Mustafa Tuna belediye yöneticilerinin istifasını istedi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Mustafa Tuna, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve belediyeye bağlı şirketlerin yönetim kurulu üyelerinin istifalarını istedi

Yeni Şafak
10:03 - 8/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:08 - 8/11/2017 Çarşamba
Diğer
Ankara’nın yeni belediye başkanı Mustafa Tuna
Ankara’nın yeni belediye başkanı Mustafa Tuna

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde bu sabah itibari ile genel sekreter genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve belediyeye bağlı şirketlerin yönetim kurulu üyelerinin istifası istendi.

Habertürk TV'ye konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Hiç kimsenin endişesi olmasın işini düzgün yapan insanlarla problemimiz yok” dedi.

İstifası istenen 100’e yakın bürokrat istifalarını sundu. Bundan sonraki süreçte istifalar değerlendirilecek. İstifası kabul edilenlerin yerlerine yeni isimler belirlenecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na AK Parti’nin adayı Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna seçilmişti. Ortak önerge ile aday gösterilen Tuna, yapılan oylamada 104 oy almıştı. Seçimde, 136 oy kullanılırken, 29 boş, 3 geçersiz oy sayılmıştı. Seçimde kullanılan 136 oyun 104’ünü alan Tuna, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştu.


Mustafa Tuna kimdir?

Ankara’nın yeni başkanı Mustafa Tuna, 1957 Şarkışla doğumlu. 1980’de İTÜ’den inşaat mühendisi olarak mezun olan Tuna, 1995’de doktor yüksek mühendis oldu. 1998'de, Su Kirlenmesi ve Kontrolü Bilim Dalında Üniversitelerarası Kurul tarafından doçent unvanı verildi. Uluslararası yayınlarından dolayı TÜBİTAK ‘dan yayın teşvik ödülü de bulunan Tuna, 2002–2007 arasında Ankara Milletvekili olarak görev yaptı. Tuna, iki dönemdir Sincan Belediye Başkanlığı görevini yürütüyordu.



#Ankara Büyükşehir Belediyesi
#Mustafa Tuna
6 yıl önce