2010 etkinlikleri kapsamında çekimlerine başlanan Kösem Sultan'ın hayatını konu alan Mahpeyker filmi için Topkapı Sarayı'nın en özel mekanları kullanılacak
2010 etkinlikleri kapsamında çekimlerine başlanan Kösem Sultan'ın hayatını konu alan Mahpeyker filmi için Topkapı Sarayı'nın en özel mekanları kullanılacak.
İstanbul 2010 Kültür Başkent'i kapsamında tek sinema filmi olan Mahpeyker:Kösem Sultan adlı filmin, günümüze kadar yapılmış tüm dönem filmleri arasında en iyisi olacağı düşünülüyor. Seneryosunu Gazeteci yazar Avni Özgürel'in yazdığı film, teknik ve artistik açıdan sergileyeceği düzeyle Türk Sinemasında ilk olma iddiası taşıyor. 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul için büyük önem taşıyan Başbakanlık ve Kültür bakanlığı destekli bu proje yaklaşık 2 milyon dolarlık bir bütçe ile hazırlanıyor.
Yönetmenliğini uzun yıllar Avustralya'da başarılı projelere imza atmış Tarkan ve Cem Özel kardeşlerin yapacağı “Mahpeyker” adlı filmde, görsel açıdan Türk Sinemasında sıradışı görüntü ve efektlerin olacağı biliniyor. Türk sinemasında bir ilki gerçekleştirecek olan Özel kardeşler hazırlık sürecinin her aşamasını büyük bir itina ile takip ediyor.
Türkiye'deki sayılı özel efekt yönetmenlerinden Cem Özel proje için Sultanahmet Camii'nin inşasını özel efektlerle birebir izleyicilerle buluşturmayı planlıyor. Kusursuz bir şekilde çekimlerinin tamamlanması beklenen film için Topkapı Sarayı dev bir platoya en ince ayrıntısına kadar yeniden yapılıyor.






