|

Çikolatalar Maya’dan konsept Hobbitlerden

Adını çikolatayı ilk bulan Maya medeniyetinden alan Maia Chocolates Cafe, Çengelköy’de birbirinden leziz el yapımı çikolatalarıyla mutluluk kaynağı oluyor. Maia, efsaneleşen Yüzüklerin Efendisi’ndeki Hobbit evlerine benzeyen dekorasyonuyla da dikkat çekiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/11/2015 Pazar
Güncelleme: 22:38 - 28/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Neredeyse insanlık tarihi kadar eski çikolatanın tarihi. Mayaların bulduğu söylentisi sizin de kulağınıza çalınmıştır. Birkaç sene öncesine kadar Mayaların takvimleri bitti hatta kıyamet kopacak diye epey yaygara da yapıldı. Ancak yüzyıllar önce keşfettikleri çikolata hala varlığını sürdürüyor. Çünkü çikolatayı herkes seviyor. Sevmeyenin ağzının tadı yoktur. Hele el yapımı çikolatalara kimse hayır diyemez. Biz de diyemedik ve Çengelköy'de daha açılalı birkaç ay olan Maia Chocolates Cafe'nin kapısını çaldık. Maia, sizin de tahmin edeceğiniz gibi adını Maya Medeniyetinden alıyor. Efsaneleşen Yüzüklerin Efendisi filmindeki Hobbit evlerine benzeyen mimari tasarımıyla da dikkat çeken Maia'nın el yapımı çikolataları enfes.







NE İSTERSEN ÇİKOLATALI


Mekanın tasarımı en küçük detaylara kadar Samet Özben'e ait. Özben, çikolataya olan aşkı, tutkusu vesilesiyle çikolata kurslarına gitmiş, çikolata yapımında kendini geliştirmiş ve bu mekanı kendisi gibi çikolata tutkunlarına armağan etmiş. Maia'da her şey çikolatalı. Farklı lezzetler de çikolatayla harmanlanıyor. Muz, çilek, kremşanti ve çikolatadan oluşan Alice, hindistan cevizi kabuğundan ikram edilen soğuk çikolata Rapunzel, taze meyveler, bebe bisküvisi, gofret ve çikolatadan oluşan Road Runner,


özel ateşli bir tepside taze meyveler, çikolata ve marşmelovla gelen Anka ve Fas'tan gelen patitora meyvesinin çikolatalı hali Maia'nın en özel lezzetleri.



YİYECEĞİNİ INSTAGRAMDAN SEÇ


Özben “İşletme politikamız gereği çikolatan başka hiçbir şey sunmuyoruz, kahvelerimize bile çikolata aroması katıyoruz” diyor. El yapımı çikolatalar için benmari usulü erittiği kuvertür çikolatayı tamperleyen Özben farklı tat ve meyvelerle birleştirdiği çikolataları kalıplara sokarak soğutuyor. Bir gün sonra ikram edilmeye hazır hale gelen çikolatalar Maia vitrininde yer alarak görsel şölene dönüşüyor. Maia'ya gelen müşterileryemek istedikleri ürünü kafenin Instgaram sayfasından seçerek sipariş veriyor.







#Çikolatalar Maya
#Samet Özben
#Maia Chocolates Cafe
8 yıl önce