Gazzeli sanatçı hastane avlusunda sergi açtı

Sevda Dursun
04:00, 10/12/2024, SalıG: Güncelleme: 07:30, 10/12/2024, Salı
Yeni Şafak
Gazzeli sanatçı hastane avlusunda sergi açtı
Sergi, sanatçının Ekim 2023’ten bugüne, çadırında ürettiği eserlerden bir seçki sunuyor.

Gazzeli sanatçı Rufaida Sehwail, altıncı kişisel sergisi “Son Olmayan Duvar”ı Gazze’nin güneyindeki Al-Aksa Şehitler Hastanesi avlusunda açtı. Kültürel alanların yok edilmesine karşı bir tepki olarak hastanede açılan sergi, sanatçının Ekim 2023’ten bugüne, çadırında ürettiği eserlerden bir seçki sunuyor. Serginin açılışına Kültür Merkezleri Birliği Başkanı Yusri Darwish, sanatçılar, insan hakları savunucuları ve hastaneye gelen ziyaretçiler katıldı. Darwish, sanatçıların sınırlı kaynaklarla bile güçlü bir insani mesaj sunduklarını vurguladı. Sanatçı Sehwail, eseriyle Gazze’nin yıkıcı koşullarına rağmen, direncin ve yaşamın izlerini sürüyor. Her alanın bir sanat ve kültür platformuna dönüştürülmesi gerektiğini savunan Sehwail, “Buradayız, demek için dayanıyoruz” diyerek sanat yoluyla direnişin gücünü ve halkın umudunu dünyaya aktarıyor.


İÇİMİZDEKİ VATAN ÇÖKMEYECEK

Sehwail’in eserleri, Gazzelilerin zorlu yaşamı ve direnişin yanı sıra korkuların ve umutların bir araya geldiği hatıraları temsil ediyor. Sanatçı, duvarın her bir çatlağının, bir yaşam öyküsünü anlattığını ve her rengin yaşam mücadelesini simgelediğini belirtti. Duvarın yıkımın simgesi olmasının yanı sıra, umut ve özgürlük için bir diyalog alanı sunduğunu dile getiren Sehwail, serginin gelecek nesiller için bir görsel arşiv niteliğinde olduğunu belirtti. Sergi vesilesiyle mesajını ise şu ifadelerle aktardı: “Duvar asla son olmayacak, çünkü içimizdeki vatan çökmeyecek. Duvar sadece sessiz taşlar değil, kırılmayı reddeden bir halkın hafızasıdır. Her çatlak, yerinden edilmenin acısını taşır, her renk, yaşam ve özgürlük için bir isyanı haykırır.”


Özgür Şam’ın sanatı pek yakında
Hayat
Özgür Şam’ın sanatı pek yakında
Kur'an ayetleri sergide Tecelli etti
Hayat
Kur'an ayetleri sergide Tecelli etti
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026