|

Kâbe hatıraları gözyaşı döktürüyor

Koleksiyoner Bekir Kantarcı’nın yaklaşık 30 yıldır bir araya getirdiği farklı dönemlere ait Kâbe örtüleri ile eski hac yolculuklarından hatıraların bulunduğu “Kabe Örtüleri ve Kâbe Yolunda Hatıralar Sergisi”, Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde ziyarete açıldı.

00:08 - 12/04/2022 الثلاثاء
Güncelleme: 11:58 - 13/04/2022 الأربعاء
Yeni Şafak
“Kabe Örtüleri ve Kâbe Yolunda Hatıralar Sergisi”
“Kabe Örtüleri ve Kâbe Yolunda Hatıralar Sergisi”

Koleksiyoner Bekir Kantarcı’nın yaklaşık 30 yıldır bir araya getirdiği farklı dönemlere ait Kâbe örtüleri ile eski hac yolculuklarından hatıraların bulunduğu “Kabe Örtüleri ve Kâbe Yolunda Hatıralar Sergisi”, Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde ziyarete açıldı. Sergide 1900’lü yılların başında Mekke’den dönüşte getirilen koku gülabdan zemzemlik gibi orijinal hediyelikler ve antikalar, Osmanlı dönemi hac vekâletnameleri ve şehadetnameleri de sergide yer alıyor.

Bu bir fırsat

Kantarcı’nın bu özel koleksiyonunda ayrıca Kral Abdülaziz zamanında Mekke’de son kez üretilen örtüler arasında yer alan kırmızı renkli ipek örtü parçası, Peygamber Efendimiz (SAV)’in kabr-i şeriflerinin duvarlarını süsleyen yeşil renkli parça ve daha pek çok eser meraklılarıyla buluştu.

Kantarcı, “Ramazan ayı manevi hislerin, duyguların en yüksek olduğu günler. Üç yıldır da pandemi nedeniyle Kâbe özlemini çok derinden hissediyoruz. Bu nedenle böyle bir sergi yapmaya karar verdik. Bu eserlerin karşısına geçip saatlerce gözyaşı dökenler var. Bir türlü ayrılmak istemeyenler var. Bu bir fırsattır. Kâbe hatıralarını görüp uzunca tefekkür ve teemmül etsinler” şeklinde konuştu.

#Bekir Kantarcı
#Kabe
#Esenler
#Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi
٪d سنوات قبل