|

Nilhan Osmanoğlu: Tarih hocam kasıtlı olarak dersten bıraktı

Sultan 2. Abdülhamid’in torunlarından Nilhan Osmanoğlu, çocukluğunu ve okul hayatını anlattı. Fatih'te doğan Osmanoğlu, üniversite yıllarında çalışarak kendi okul parasını ödediğini söyledi. Arkadaşlarına kim olduğundan bahsetmeyen Nilhan Osmanoğlu, üniversitedeki Tarih hocasının kendisini sırf Abdülhamid Han'ın torunu olduğu için dersten bıraktığını anlattı.

Yeni Şafak
14:20 - 12/02/2017 Pazar
Güncelleme: 14:59 - 12/02/2017 Pazar
Nilhan Osmanoğlu, üniversite yıllarını anlattı.
Nilhan Osmanoğlu, üniversite yıllarını anlattı.

Sultan Abdülhamid Han'ın torunu olan Nilhan Osmanoğlu, Fatih'te doğup Merter'de büyüdü. Anne ve babasının mütevazı bir yaşam sürdüklerini söyleyen Osmanoğlu, üniversite yıllarına ait anılarını anlattı



Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü mezunu olan Nilhan Osmanoğlu, yüksek lisansını İşletme Bölümü üzerine yaptı. Üniversite parasını çalışarak kendi ödediğini söyleyen Osmanoğlu, "Her zaman doğruyu söylemekten vazgeçmeyen bir yapım var. Lise ve üniversite hayatım boyunca da çalıştım. Kendi paramı kendim kazandım, üniversite paramı kendim ödedim. Üniversitede aktif biriydim. Arkadaşlarım da Sultan Abdülhamid Han'ın torunu olduğumu bilmezlerdi. Kendimi kimseye o şekilde tanıtmıyorum" dedi.



Abdülhamid Han'ın torunu olduğu anlaşılınca dersten kaldı


Sabah'ın haberine göre; Osmanlı torunu olduğunun bir kez Tarih hocası tarafından fark edildiğini söyleyen Nilhan Osmanoğlu, bu olaydan "Hayatımın en üzücü anı" olarak bahsetti. Hocasının kendisini kasıtlı olarak Tarih dersinden bıraktığını anlatan Nilhan Osmanoğlu yaşadığı zorluğu şöyle anlattı:



"Tarihten kaldım. Çünkü hocamız bir şekilde öğrenmişti benim kim olduğumu. Bana, 'Sultan Vahdettin Sevr Antlaşması'nı imzalamıştır ve haindir' cümlesini kabul edeceksin diye diretti. Bunu yazmadım ve beni bıraktı. Dönem birincisi olacakken, dersten iki sene kaldım. O hoca okuldan ayrılınca tarihten geçebildim."

Nilhan Osmanoğlu'ndan eleştirilere yanıt Osmanlı Sultanı da 'evet' dedi

#Nilhan Osmanoğlu
#2. Abdülhamid Han
7 yıl önce