Nuri Pakdil Vakfı kuruldu
04:00, 27/01/2025, Pazartesi
Yeni Şafak

Nuri Pakdil.
Kudüs şairi Nuri Pakdil’in Edebiyat Eserlerini ve Fikirlerini Yayma Vakfının kuruluşuna ilişkin Vakıflar Genel Müdürlüğünün ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.
İlana göre, Ankara merkezli vakıf, Abdurrahman Başpınar, Ali Karaçalı, Necip Evlice, Şaban Özdemir ve Rıdvan Tulum tarafından kuruldu. Çoğu edebiyatçı olan vakıf yönetimi, “Kudüs şairi” diye bilinen şair ve edebiyatçı Nuri Pakdil ile uzun süre çalışmış kişilerden oluşuyor. “Sanat, edebiyat, kültür alanlarında, özel anlamda da Nuri Pakdil, Edebiyat Dergisi, Edebiyat Dergisi Yayınları ve Nuri Pakdil’in hayatı boyunca ortaya koyduğu düşünceleriyle ilgili faaliyetler yapmak suretiyle, kültür dünyasıyla sürekli ve kalıcı etkileşim sağlayarak bu düşünceleri canlı tutmayı, topluma ve geleceğe mal edilmesine katkıda bulunmasını” amaçlayan vakfın 500 bin lira mal varlığı bulunuyor.

Hayat
Rus klasikleri Ketebe’de

Hayat
Zeyrek Akademi’de “Hayat Ağacı” sergisi

Hayat
Salt sergisine gösterim programı
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.