|

Tükenmez kalemden çıkan sanat

Trent Morse'un derlediği 'Ballpoint Art' kitabı, Andy Warhol'dan Thomas Muller'e pek çok sanatçının tükenmez kalem kullanarak yaptığı eserleri bir araya topluyor​.

Yeni Şafak
11:17 - 17/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:40 - 17/08/2016 Çarşamba
Diğer
(Johnson Wax Factory Screen 2/3', Rebecca Chamberlain, 2008.) Ballpoint Art kitabında birçok sanatçının tükenmez kalemle yaptıkları eserleri yer alıyor.
(Johnson Wax Factory Screen 2/3', Rebecca Chamberlain, 2008.) Ballpoint Art kitabında birçok sanatçının tükenmez kalemle yaptıkları eserleri yer alıyor.

New Yorklu sanat eleştirmeni ve yazar Trent Morse, tükenmez kalemden çıkan sanat eserlerinin ilk büyük derlemesini yaptı. 'Ballpoint Art' ismini taşıyan kitap tükenmez kalemin tarihini ve İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda sanatçıların nihai yenilikçi aracı olmaya geçişini derinlemesine incelerken Morse, tükenmez kalemin çeşitliliğini yansıtan; sanat eserlerini soyutluktan gerçekliğe, yeni ve şaşırtıcı boyutlara taşıyan 30 sanatçıya yer veriyor.







Milliyet'teki habere göre; derlemede yer alan tüm sanatçılar tükenmez kalemi farklı şekillerde kullanıyor. Amerikalı sanatçı Rebecca E Chamberlain mürekkebi akıtarak modernist iç dekorasyonlar yaratırken, Dawn Clements kurşun kalem gibi bulaşmadığı ve düşünmeden kullanılabildiği için tükenmez tercih ediyor. Eserleri bu derleme kitapta yer alan diğer önemli sanatçılar ise Cy Twombly, Alberto Giacometti, Toyin Odutola, Renato Orara, Thomas Muller ve Ignacio Uriarte.







Filipinli Orara'nın oldukça detaylı kamerası ve kırışık tshirtünden, Alman sanatçı Muller'in kafa karıştırıcı doğrusal tasarımlarına, böyle basit bir kalemin ve mürekkebin inkar edilemez gücü derlemede gözler önüne seriliyor.





#Tükenmez Kalem
#Sanat
#Ballpoint Art
8 yıl önce