|

İstanbul hava durumu! İstanbul'da bugün havalar nasıl olacak?

İstanbul hava durumunu sizler için hazırladık. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada bugün İstanbul'da havaların nasıl olacağı belli oldu. Yurdun büyük bir kısmında yağış etkili olurken İstanbul'da ise bugün sakin bir hava görülecek.

Yeni Şafak
08:55 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:03 - 19/02/2018 Pazartesi
IHA
İstanbul hava durumu raporları paylaşıldı.
İstanbul hava durumu raporları paylaşıldı.

İstanbul hava durumunu haberimizden öğrenebilirsiniz. Meteoroloji tarafından son değerlendirmeler açıklandı. Bugün İstanbul'da çok bulutlu bir hava hakim olacak. İşte beklenen sıcaklık değerleri.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu’nun doğusu ile zamanla yurdun batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Iğdır, Bitlis ve Van çevrelerinin, öğle saatlerinde Hakkari çevrelerinin, akşam saatlerinden itibaren Kırklareli’nin kıyı kesimlerinin ve gece saatlerinde Antalya’nın doğu ilçelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların hafif olmak üzere, yağmur ve sağanak, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara, iç ve doğu bölgelerde, gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığıyurdun batı kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artması bekleniyor. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneybatı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 12

İstanbul:
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 10

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 16

Adana: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 20

Antalya: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, gece saatlerinde doğu ilçeleri hafif sağanak yağışlı 21

Samsun: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 10

Trabzon: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 9

Erzurum: Parçalı bulutlu 4

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 15
#İstanbul
#Hava durumu
#Meteoroloji
6 yıl önce
default-profile-img