|

Konyaspor Fenerbahçe maç özeti

Fenerbahçe Konyaspor özet izle. Süper Lig’in 29. haftasında Fenerbahçe Konyaspor'a konuk oldu. Fenerbahçe şampiyonluk yolunda önemli bir üç puan aldı. İlk yarıyı 2-0 üstün kapatan Fenerbahçe, maçı 3-0 kazandı. Maçta Pelkas sakatlanarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Fenerbahçe 58 puanla lider Beşiktaş'ın 2 sıra arkasında yer alıyor. İşte Konyaspor Fenerbahçe maç özeti, golleri ve önemli pozisyonları.

20:55 - 8/03/2021 Pazartesi
Güncelleme: 11:39 - 9/03/2021 Salı
Yeni Şafak
Konyaspor Fenerbahçe maç özeti ve golleri.
Konyaspor Fenerbahçe maç özeti ve golleri.

Süper Lig’in 29. haftasında Konyaspor, Fenerbahçe’yi konuk ediyor. Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe’nin 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda Konyaspor kalecisinin köşe vuruşundan gelen topu elinden kaçırdı, Serdar Aziz, kalecinin hatasını affetmedi ve topu ağlara gönderdi. Fenerbahçe Konyaspor deplasmanında maçı 3-0 kazandı. İşte Fenerbahçe Konyaspor özeti.

KONYASPOR FENERBAHÇE ÖZET

3. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Mert Hakan şutunu çekti. Kaleci Sehic’ten dönen topu Valencia üstten dışarıya yolladı.

29. dakikada Fenerbahçe’nin sağdan kullandığı köşe vuruşunda savunmadan seken topu Mert Hakan ceza sahasına ortaladı. Gökhan’ın indirdiği topu boş durumda olan Szalai ağlara yolladı. 0-1

32. dakikada Pelkas’ın pasıyla ceza sahasına sokulan Osayi-Samuel kaleciyle karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 0-2

42. dakikada ceza sahası önünde sol çaprazda topla buluşan Pelkas’ın şutu üstten auta gitti.

KONYASPOR FENERBAHÇE ÖZET (İKİNCİ YARI)

56' Sekidika yayın üzerinden şutunu çekti. Nijeryalı futbolcunun şutunu Altay kurtardı.

61' Hadziahmetovic'in ceza sahası dışından attığı şutta Altay topu çıkartmayı başardı. Dönen topta Sekidika dokunamadı.

62' Fenerbahçe Valencia ile pozisyona girdi. Sehic topu çıkartmayı başardı. Dönen topta Pelkas şutunu çekti, top az farkla auta gitti.

Konyaspor maçında sarı kart gören Enner Valencia, Gençlerbirliği maçı öncesinde cezalı duruma düştü.

69' Konyaspor'da Shengelia'nın sağ çaprazdan çektiği şutta top az farkla auta gitti.

Konyaspor'un 73. dakikada bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

76' Jevtovic, ceza sahası dışından iyi bir şut çıkardı. Kaleci Altay son anda yaptığı müdahale ile topu kornere çeldi.

Skubic ile Pelkas çarpıştı. Fırat Aydınus sağlık görevlilerinin hemen sahaya girmesini istedi.

Pelkas sedye ile saha kenarına taşınıyor. Yunan futbolcu ambulans ile hastaneye götürülecek.

Süper Lig'de 29. haftanın kapanışında Fenerbahçe deplasmanda Konyaspor'u 3-0 mağlup etti.

KONYASPOR FENERBAHÇE MAÇININ KADROSU

  • STAT: Medaş Konya Büyükşehir
  • HAKEMLER: Fırat Aydınus, Süleyman Özay, Esat Sancaktar
  • İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR: Sehic, Skubic, Ahmet, Abdülkerim, Adil, Diamonde (Dk. 35 Hadziahmetovic), Jevtovic, Shengeila, Milosevic (Dk. 82 Kravets), Sekidika (Dk.70 Bytyqi) Cikaleshi
  • FENERBAHÇE : Altay, Gökhan, Serdar, Szalai, Novak, Sosa (Dk. 58 Gustavo), Mert Hakan (Dk. 70 Ozan), Osayi-Samuel (Dk.70 Ferdi ), Pelkas (Dk. 82 Samatta ), Valencia, Thiam (Dk. 58 İrfan Can Kahveci)
  • GOLLER: Dk. 29 Pelkas, Dk. 32 Osayi- Samuel, Dk. 90 Serdar (Fenerbahçe)
  • SARI KARTLAR: Diamonde,Adil, (ittifak Holding Konyaspor) - Samatta (Fenerbahçe)

GUSTAVO FORMAYA KAVUŞTU

Sarı-lacivertli ekipte sakatlığı son bulan Luiz Gustavo, Konyaspor maçı ile formasına kavuştu. Sarı-lacivertli ekipte Enner Valencia, İrfan Can Kahveci ve Marcel Tisserand bugün kart görmeleri durumunda önümüzdeki hafta Gençlerbirliği maçında forma giyemiyecek.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, Antalya maçındaki ilk 11'e göre; Serdar, Valencia, Mert Hakan, Thaim'e yer verirken, Ozan ve Tisserand da yedek kulübesinde yer aldı.

KONYASPOR'DA GUİLHERME FORMA GİYEMEYECEK

Konyaspor, seramoniye Bitlis'de şehit olan askerlerin isimlerinin bulunduğu maskeyle çıktı.

Yeşil-beyazlı ekipte ise sarı kart cezalısı Guilherme Sitya ile sakatlığı devam eden Alper Uludağ ve Barış Yardımcı forma giyemeyecek. Sakatlığı sona eren Sehic ise ilk 11'de yerini aldı.

İlhan Palut'da Medipol Başakşehir maçındaki ilk 11'e göre Sehic, Adil ve Shengelia'ya yer verdi.

Konyaspor, Fenerbahçe karşısına 42'nci kez çıkacak. Daha önceki maçların 6'sını Konyaspor, 32'sini Fenerbahçe kazanırken, iki takımda 3 maçta berabere kaldı. Yeşil-beyazlı ekip, Fenerbahçe ile 2020 yılında oynadığı iki maçını da kazandı.

Selahattin Baki: “Pelkas, en yakın zamanda aramıza dönecek, gollerine ve asistlerine devam edecek”

Konyaspor’u deplasmanda 3-0 mağlup eden Fenerbahçe’de Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Pelkas’ın maç içinde yaşadığı sakatlık sonrası son durumu hakkında bilgi verdi. Baki, Pelkas’ın geçici bir süre hafıza kaybı yaşadığını fakat ilk sonuçlarının iyi çıktığını ve en yakın zamanda takıma katılacağını söyledi.

Süper Lig’in 29. haftasında, Konyaspor’u deplasmanda 3-0 mağlup eden Fenerbahçe’de Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Pelkas’ın maç içerisinde Skubic ile çarpıştığı pozisyonda yaşadığı sakatlıkla ilgili açıklamalarda bulundu. Pelkas’ın ambulansla kaldırıldığı Medicana Konya Hastanesi önünde son durumu hakkında bilgi veren Selahattin Baki, "Pelkas aldığı darbeler yüzünden kendisine beyin, boyun ve göğüs tomografisi çekildi. İlk gelen sonuçlar şimdilik beklediğimizden iyi çıktı. Ama bununla beraber ilk aldığı darbede kendisi bayıldı. Geçici bir süre hafıza kaybı yaşadı. Ambulansta biraz kendine gelmeye başladı. Hastanede tam olarak şuuru yerine geldi. Dolayısıyla şu anda kötünün iyisi bir senaryo olduğu ortaya çıktı. Doktoru aldığı darbeden dolayı yine de birkaç gün istirahat etmesi, müşahede altında bulunması gerektiğini söyledi. Kendisine geçmiş olsun diyoruz. En yakın zamanda inşallah aramıza dönecek, gollerine ve asistlerine devam edecek” ifadelerini kullandı.


SÜPER LİG PUAN DURUMU

#Fenerbahçe Konyaspor özet izle
#Fenerbahçe Konyaspor özet
#Fenerbahçe Konyaspor
#FB Konya özet
3 yıl önce