|

'Cam'a can üflüyorlar

Beykoz'un yüzlerce yıllık camcılık geleneği yeniden canlandıracak olan 'Beykoz Camcılığının Tarihi Mirasını Koruma ve Geleceğe Kazandırma Projesi'nin açılış ve tanıtım programı AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katıldığı törenle gerçekleştirildi.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 16/11/2013 Cumartesi
Güncelleme: 09:40 - 16/11/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
'Cam'a can üflüyorlar
'Cam'a can üflüyorlar

Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi tarafından geliştirilen, Cam Ocağı Vakfı'nın desteklediği 'Beykoz Camcılığının Tarihi Mirasını Koruma ve Geleceğe Kazandırma Projesi'yle cam sanatını yaşatacak 100 usta yetiştirilecek.

İSTKA'dan 360 bin TL hibe

İlçenin 210 yıllık camcılık geleneğini yeniden canlandırmayı ve mahir ustalarla geleceğe taşımayı amaçlayan, İstanbul Kalkınma Ajansı 'nın 360 bin TL hibe desteği sağladığı projenin tanıtımı ve kurs başlangıç töreni Cam Ocağı Vakfı'nda düzenlenen törenle yapıldı.

'Camcılık aşk'la yapılır'

Cam projesine verdikleri destekle, Beykoz camcılığının 210 yıllık tarihi mirasını korumayı amaçladıklarını söylen ve kursiyerlere tavsiyelerde bulunan Cam Ocağı Vakfı Başkanı Yılmaz Yalçınkaya: 'Camcılık, sevgiyle olur, aşkla gelişir. Siz kursiyerlere tavsiyem, yapacağınız işi severek yapınız. Eski ustaların yapıtlarına bakın. Özgün ve saygın olun. Camcılık alın terinin en kıymetli olduğu meslektir. Devlet büyüklerinden ricamız, lütfen camcılığı destekleyin' diyerek çağrıda bulundu.

Konuşmaların ve hediye takdimi sonrasında cam ocağı ustaları tarafından davetlilere sıcak cam gösterisi sunuldu ve çeşm-i bülbül yapımı gösterildi.

Başarılı olanlar Murano yolcusu

100 kişinin kursiyerin katıldığı projede meslek edindirecek olan projede füzyon, boncuk yapımı, vitray ve tezyinat teknikleri alanında eğitimler verilecek.

Programda başarılı olanlar eğitim almak üzere, Venedik'in cam merkezi Murano Adası'na gönderilecek ve sektörde istihdamları sağlanacak.

İlk etapta Anadolukavağı, Polonezköy gibi turistik bölgelerde showroom ve satış noktaları kurularak İstanbul ve Beykoz'daki cam işletmeleri ve cam atölyelerinin aktif hale gelmesi sağlanacak.


11 yıl önce